Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Dubla cetăţenie a românilor din Spania, pe agenda şedinţei comune guvernamentale a celor două ţări

10
24 Jul 2020 20:28:10
Autor: George-Andrei Cristescu
Bogdan Aurescu FOTO gov.ro
Bogdan Aurescu FOTO gov.ro

Într-o convorbire telefonică care a avut loc vineri, Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a abordat şi subiectul românilor care muncesc şi trăiesc în Spania şi care şi-ar dori  cetăţenie spaniolă, potrivit unui comunicat MAE.

Ministrul Bogdan Aurescu a pledat pentru identificarea unei soluţii juridice pentru ca românii din Spania care îşi doresc acest lucru să poată deţine dubla cetăţenie română şi spaniolă, un deziderat al comunităţii românilor care trăiesc şi muncesc în această ţară.
 
„Cei doi miniştri au salutat, în cadrul convorbirii, cooperarea româno-spaniolă foarte bună în contextul generat de pandemia de COVID-19 şi au trecut în revistă măsurile luate de ambele state pe plan intern în vederea contracarării efectelor crizei în plan sanitar, economic şi social. Ministrul Bogdan Aurescu a adresat mulţumiri autorităţilor spaniole pentru sprijinul oferit pe perioada pandemiei în ceea ce priveşte mobilitatea cetăţenilor români către şi dinspre Spania, mai ales ţinând cont de numărul crescut al comunităţii şi interesul predilect pentru această destinaţie. La rândul său, ministrul spaniol a evidenţiat excelenta colaborare pe linie consulară în toată această perioadă complexă şi a exprimat convingerea că aceasta va continua şi în perioada următoare.
 
Şeful diplomaţiei române s-a referit, totodată, la rolul esenţial al comunităţii româneşti în domenii-cheie ale economiei spaniole şi a mulţumit părţii spaniole pentru sprijinul oferit în vederea bunei integrări a cetăţenilor români care trăiesc şi lucrează în Spania. În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a pledat pentru identificarea unei soluţii juridice pentru ca românii din Spania care îşi doresc acest lucru să poată deţine dubla cetăţenie română şi spaniolă, acesta fiind un deziderat constant al membrilor comunităţii române din această ţară”, se arată în comunicatul MAE.
 
Totodată, Bogdan Aurescu l-a invitat pe omologul său la Bucureşti îndată ce condiţiile îi vor permite „pentru a discuta, în detaliu, subiectele de interes comun pentru cele două state şi pentru a pregăti substanţa agendei şedinţei interguvernamentale comune, cu accent pe stimularea investiţiilor, a schimburilor comerciale şi culturale. Invitaţia a fost acceptată cu plăcere de omologul spaniol.
 
Miniştrii român şi spaniol au salutat totodată acordul obţinut la Consiliul European din luna iulie 2020 privind bugetul multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 şi Planul european pentru relansare economică, de natură să asigure îndeplinirea principalelor obiective de dezvoltare ale celor două ţări”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Ludwig
24.07.2020, 20:43:45

Cam greu asta. In tarile nonarhice depui juramant coroanei si devii supus al coroanei. Nu poti fi si cetetean de republica, opusul monarhiei. Asa e si in Olanda de ex. Sper sa redevenim si noi monarhie caci la urmatoarele alegeri la cotroceni nu mai rezist sa vad cum castiga un politruc pe mici si bere.

-1 (5 voturi)
Aurelu Flogea
24.07.2020, 21:56:38

Poate in Anglia, Olanda, Spania, etc sint democrate cu parlament, etc. Nu juri la nici o coroana.

0 (2 voturi)
Vic Hermann
24.07.2020, 22:34:03

Nu inteleg de ce nu li se aproba dubla cetatenie, ca "hetnicii" rummmini sunt la fel de negri ca morocanii spaniarzi.

-2 (2 voturi)
Dab Lia
24.07.2020, 21:38:00

Toate problemele sunt rezolvate , numai cetatenia acestor oameni ne preocupa.

+2 (4 voturi)
Aurelu Flogea
24.07.2020, 21:55:59

exista o lege EU care permite ca un cetatean al unei tari EU sa primeasca o a doua cetatenie de la alt stat EU, fara sa fie obligata sa renunte la prima. Informati-va. Ministrul lui peste extern.

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările