Eveniment

Dumitru Prunariu, interviu în Ungaria, la 40 de ani de la zbor

2
18 May 2021 15:18:44
MaghiaRomânia
FOTO Viaţa Liberă
FOTO Viaţa Liberă

La patru decenii de la primul zbor al cosmonautului român Dumitru Prunariu, acesta a acordat un interviu în exclusivitate ICR Szeged, alături de soţia sa, Crina Prunariu.

Pe parcursul interviului, cei doi au rememorat atât confluenţele cu cosmonautul maghiar Bértalan Farkas, cel care a efectuat cu un an înainte un zbor cosmic, cât şi misiunea spaţială propriu-zisă împreună cu cosmonautul sovietic Leonid Popov – de la primele momente ale zborului până la emoţiile aterizării, la 22 mai 1981. Interviul începe cu o scurtă prezentare în maghiară, făcută de către Crina Prunariu.

„Datorită şi hotărârii, profesionismului şi implicării cosmonautului român Dumitru-Dorin Prunariu, România are din 1991 o agenţie spaţială prin care s-au dezvoltat atât un program naţional, cât şi colaborări cu comunitatea internaţională. Din anul 2011 România este membru cu drepturi depline al Agenţiei Spaţiale Europene şi participă intens la programele europene de cercetare a spaţiului cosmic“, se arată în comunicatul ICR.

Vă invităm să vizionaţi interviul, subtitrat în limba maghiară şi realizat de Virgiliu Pop, cercetător ştiinţific în cadrul Agenţiei Spaţiale Române, în clipul de mai jos.

VIDEO Interviu cu Dumitru Prunariu

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ba! ciudă
18.05.2021, 16:45:35

La întoarcere Prunariu este întâmpinat cu mare fast de perechea prezidențială...E lăudat, dar totuși tovarășu are o nedrumerire: Tovarășe cosmonaut! De ce v-ați întors acolo în fel și chip,... chiar cu capul în jos? Vedeți tovarășe președinte, acolo legea gravitației își pierde valabilitatea... Leano! Când am decretat noi lege ăsta...a garavi..tației? Nu, știu Nicule, io-s savantă, nu mă ocup cu legile....

0 (8 voturi)
Jiří Felix
30.05.2021, 14:16:50

Așa, și ?

Modifică Setările