E oficial. Militarii şi poliţiştii pot folosi banii de chirie alocaţi de stat pentru plata ratei la casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
militari

Modificarea legislativă prin care militarii şi poliţiştii pot folosi banii alocaţi de stat pentru chirie pentru plata ratei la casă a intrat în vigoare după ce a fost publicat în Monitorul Oficial,

Astfel, militarii şi poliţiştii care primesc compensaţie lunară pentru chirie vor putea folosi această sumă de bani pentru a-şi achita rata sau o fracţiune de rată pentru achiziţionarea unei locuinţe cu credit ipotecar/imobiliar, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). 

"În acest sens, joi, 6 decembrie 2018, s-a publicat în Monitorul Oficial actul normativ prin care se modifică Legea 360/2002 privind statutul poliţistului, Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi Legea 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti. Menţionăm că, până în acest moment, pentru a putea beneficia de compensaţie pentru chirie, una dintre condiţii era aceea ca poliţistul/militarul să nu fi deţinut locuinţă proprietate personală în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea. Astfel, în locul contractului de închiriere va fi prezentat un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuinţe", anunţă  MAI. 

Conform reglementării, această compensaţie (pentru achitarea ratei sau a unei fracţiuni din aceasta) se acordă pentru o singură locuinţă achiziţionată pe timpul carierei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite