Echipajele de Ambulanţă din Bucureşti vor fi suplimentate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipajele Serviciului de Ambulanţă din Bucureşti şi Ilfov vor fi suplimentate, astfel că 85 de maşini vor sta la dispoziţia bucureştenilor care vor avea probleme medicale în preajma sărbătorilor de Paşte.

Din cele 85 de maşini, cele mai multe vor fi folosite pentru urgenţe de grad zero, spune managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov (SABI), Alis Grasu.

„În această perioadă au fost sistate concediile şi recuperările, astfel că am suplimentat cu 10 la sută numărul echipajelor pe tură. Avem 85 de ambulanţe pe fiecare tură, dintre care cam 65 la sută sunt pentru urgenţe de grad zero, între 15 şi 20 de maşini, pentru consultaţii, iar restul, de transport“, a explicat Alis Grasu.

În noaptea de Înviere, mai multe echipaje SABI vor sta la biserici, iar ziua vor fi în zonele unde se vor desfăşura activităţi culturale şi sportive şi în zona parcurilor, a adăugat managerul SABI.

Potrivit doctoriţei Alis Grasu, în primele două zile ale lunii mai, Ambulanţa Bucureşti-Ilfov a înregistrat 2.550 de solicitări, dintre care 1.450 au fost urgenţe . Din totalul cazurilor de urgenţă, peste 350 au fost afecţiuni digestive, iar aproximativ 340 - cardiace. La acestea se adaugă peste 200 de lipotimii (leşinuri fără pierderea cunoştinţei - n.r.) şi sincope (leşinuri cu pierderea cunoştinţei - n.r.), precum şi 68 de traumatisme şi hemoragii.

Ambulanţa Bucureşti-Ilfov a mai fost solicitată, de urgenţă, în cazul a 24 de accidente rutiere, 14 naşteri, dar şi 12 persoane căzute în stradă din alte motive decât leşin.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite