Economie la MApN: Ministrul şi consilierii au renunţat la maşinile de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Apărării Naţionale va economisi suma de 74.000 de lei, până la data de 31 iulie, ca urmare a măsurilor de reducere a cheltuielilor ordonate de ministrul Gabriel Oprea.

Măsurile au intrat în vigoare la începutul lunii mai, “în condiţiile unui buget de avarie alocat armatei”, informează un comunicat al MApN. Până la sfârşitul anului 2010, suma astfel economisită va ajunge la 161.000 lei.

Potrivit programului de reducere a cheltuielilor, de la începutul lunii mai, ministrul Gabriel Oprea nu mai utilizează maşina de serviciu de la MApN ci se deplasează cu maşinile personale – un VW şi un Mercedes - pe cheltuială proprie. Ministrul a renunţat şi la fondul alocat pentru reprezentare şi protocol, iar cheltuielile pentru rechizite şi materiale consumabile necesare cabinetului ministrului şi consilierilor s-au redus cu 50 la sută.

Consilierilor ministrului li s-au redus “cu 100 la sută” consumul de motokilometri – cu alte cuvinte, ori se deplasează cu maşinile personale, ori plătesc din propriul buzunar benzina pentru maşinile de serviciu.
Banii economisiţi vor fi dirijaţi, susţine comunicatul MApN, “pentru susţinerea militarilor români aflaţi în teatrul de operaţii din Afganistan, prin achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare”. De asemenea, vor fi alocaţi bani către instituţiile de învăţământ şi de asistenţă socială din MApN, pentru achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare pentru unităţile sanitare ale Armatei, pentru activităţi de instruire a personalului şi pentru cheltuieli de operare şi mentenanţă la tehnica militară din unităţile aflate în curs de operaţionalizare.

De la preluarea mandatului, în luna decembrie 2009, ministrul Gabriel Oprea donează indemnizaţia netă de ministru copiilor eroilor militari, care şi-au pierdut viaţa în teatrele de operaţii. Fiecare dintre cei 18 copii ai personalului militar căzut la datorie în teatrele de operaţii beneficiază, lunar, de 1.000 lei, suma totală lunară donată de ministru fiind de 18.000 lei, reprezentând indemnizaţia de ministru plus contribuţia sa personală (în condiţiile în care venitul net al ministrului Oprea, încasat de la MApN, este de 5393 lei). Ministrul apărării naţionale promite să continue aceste donaţii, în fiecare lună, pentru copiii militarilor ucişi în teatrele de operaţii.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite