Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Educaţia, decisivă pentru câştigarea alegerilor din România

4
10 Sep 2020 11:30:06
Paul Stan

Activitatea şi legislaţia plămădită şi desfăcută de aceştia, sub atenta îndrumare şi controlare a „patronilor” din spate, au efecte devastatoare asupra ţării, societăţii, poporului. Cine este curios şi vrea să ştie ce educaţie măreaţă, competenţe profesionale ori abilităţi personale au aceşti aleşi, protejaţi, este de ajuns să citească CV-urile publice ale acestora aflate pe site-urile celor două camere parlamentare.

De 30 de ani, de când ne-am pricopsit cu democraţia noastră originală, de emanaţie neocomunistă, propagată şi moştenită de la Ilici Iliescu şi tovarăşii lui încoace, s-a împământenit tot mai mult „teza” populară că „Ţara ne vrea proşti!” Sintagmă folosită ori de câte ori alegerile electorale sunt câştigate de persoane cu o educaţie precară, incompetenţi, penali, corupţi, hoţi şi alte specimene nocive asemănătoare. Alese de majoritate, împinse pe scara puteri, fie la puterea locală, parlamentară sau executivă, de voturile unor alegători care n-au gândit prea mult înainte să pună ştampila pe aleşii preferaţi! Iar consecinţele acestor alegeri sunt cu atât mai vizibile şi dezastruoase de când scrutinul la alegerile locale se desfăşoară într-un singur tur, de exemplu. Când se făceau în două tururi de scrutin, sita electorală avea posibilitatea să mai cearnă grâul de neghină, ceea ce nu se mai poate întâmpla acum.

Relevanţa sintagmei respective este foarte simplă şi la obiect: cu cât cetăţenii cu drept de vot sunt mai needucaţi, cu cât sunt mai mulţi analfabeţi neştiutori de carte sau analfabeţi funcţionali, cu cât le lipseşte judecata şi discernământul, cu cât sunt mai mult ţinuţi în întuneric cu atât pot fi mai bine o masă de manevră uşor manipulabilă, care să joace aşa cum i se cântă! Adică, să voteze aşa cum i se cere şi se vrea, aşa cum trebuie pentru a câştiga cine trebuie! În realitate, acest tip de electorat, majoritar până acum în România, după rezultatele alegerilor din cei 30 de ani de democraţie originală, este cultivat şi preferat de politicienii ticăloşi.

Şi mai este un lucru extrem de important care îi priveşte de această dată pe aleşii puşi pe liste şi împinşi pe scara puterii, chiar dacă aceştia nu corespund din punct de vedere al profilului moral, al competenţelor profesionale şi personale. Cu cât astfel de aleşi sunt mai slabi, din toate punctele de vedere, cu atât sunt mai preferaţi de creatorii lor, de patronii şi protectorii lor, deoarece sunt cei mai maleabili, manipulabili şi servitori loiali ai băieţilor deştepţi care controlează de fapt puterea prin intermediul slugilor împinse-n faţă!

Este o realitate de netăgăduit pe care o putem vedea mai ales în rândul aleşilor din cel mai important şi democratic for suprem al ţării-Parlamentul României! Acolo unde se fac şi desfac legile şi de unde practic se conduce ţara. Competenţa, dar mai ales incompetenţa, moralitatea, integritatea şi în special imoralitatea, corupţia tagmei majorităţii aleşilor sunt mai clare decât lumina zilei.

Activitatea şi legislaţia plămădită şi desfăcută de aceştia, sub atenta îndrumare şi controlare a „patronilor” din spate, au efecte directe şi de multe ori devastatoare asupra ţării, societăţii, poporului. Iar pentru cine este curios şi vrea să ştie ce educaţie măreaţă, competenţe profesionale ori abilităţi personale au aceşti aleşi, dar şi treptele ierarhice pe care au urcat ajutaţi de protectori, este de ajuns să citească CV-urile publice ale acestora aflate pe sit-urile celor două camere parlamentare. O astfel de citire, cu informaţiile aflate trecute prin filtrul unei judecăţi simple, critice, a făcut-o/o face activistul civic Valeriu Nicolae. Ce a descoperit nu doar că este un lucru revoltător şi insultător pentru toţi oamenii cinstiţi din această ţară, ci este şi foarte relevant pentru nivelul clasei politice actuale din România.

Ceea ce se întâmplă de atâta timp în ţara noastră, ajunsă pe culmile de progres, civilizaţie actuale, involutive şi nocive, are legătură strânsă cu nivelul educaţiei naţionale, că tot începe un nou an şcolar. O educaţie naţională cu o producţie tot mai mare, în fiecare an, de tineri debusolaţi, fără nici un orizont de dezvoltare, fără perspective clare, o masă de manevră formată din oameni care nu ştiu să gândească singuri cu capul lor, nu au formate abilităţi şi competenţe. Este de fapt o masă de oameni preferată şi cultivată de politicienii ticăloşi, de băieţii deştepţi, celor care de fapt deţin puterea şi cărora le serveşte ideal şi le asigură succesul.

Cu alte cuvinte, am putea vorbi de un program neoficial dar extrem de activ botezat pe înţelesul tuturor „Ţara ne vrea proşti!” Şi, nu-i nici o surpriză, acest proiect de anvergură naţională este/va fi continuat cu elan patriotic şi anul acesta, odată cu începerea noului an şcolar 2020-2021, pentru care responsabilii depun toate eforturile, fac totul ca să fie bine, să nu fie rău!

În România, ca şi în alte ţări de altfel, şcoala influenţează masiv câştigarea alegerilor electorale. Cu cât nivelul şcolii este mai scăzut, cu cât produsele, rebuturile umane ale acesteia sunt mai multe şi mai proaste, cu atât masa de manevră electorală este mai mare şi mai la îndemâna ticăloşilor! 

Acum, nivelul educaţiei naţionale este la genunchiul broaştei! Cel mai de jos de până acum! Şi constatăm cu toţii pe pielea noastră, consecinţele dezastruoase ale acestui lucru. Dar după cum merg lucrurile, trebuie să fii orb să nu vezi că se merge din rău în mai rău sub lozinca mincinoasă că se face totul pentru dezvoltarea educaţiei. Realitatea ne arată însă, că se merge continuu pe panta distrugerii continue a acesteia, iar „educaţia naţională” este împinsă la ceva ce n-ar ma fi, ar dispărea cu adevărat, fiind înlocuită cu o falsă şi distrugătoare „educaţie”!

Cu atât mai important este cine vor fi câştigătorii alegerilor din septembrie şi decembrie, dacă acestea se vor ţine la termen, pentru viitorul ţării şi al românilor!

Dacă aleşii vor fi tot cei din tagma actualilor sau asemeni lor, a ticăloşilor care preferă masa de oameni cu educaţie precară, dar foarte uşor manipulabilă sau vom avea alţi conducători care să pună preţ pe o educaţie reală, pe o salvare şi dezvoltare a învăţământului românesc în contextul secolului XXI, a cerinţelor şi provocărilor acestuia?

Dar, tot şcoala, nivelul educaţiei fiecăruia dintre noi, discernământul la alegeri, judecăţile de valoare sau non valoare vor da rezultatul la apropiatele scrutine electorale, locale şi legislative. De fapt, tot şcoala sau lipsa acesteia ne vor alege viitorul! Cât de responsabili sau nu vom fi noi românii cu drept de vot, la apropiatele alegeri? Vom alege tot drumul democraţiei originale, al ţării care ne vrea proşti sau schimbăm macazul viitorului? S-ar putea să fie ultimele trenuri cu şanse de mers înainte şi nu înapoi, depinde doar de noi să alegem direcţia!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

ella stela
10.09.2020, 11:36:35

cine a facut scoala pina in 1989 a facut scoala . Restul...tzeapa. voi nu mai aveti sistem de invatamint. basta, finito, adios. cine intelege asta va fi salvat, cine nu, vai de mama lui. ai optiunea sa aplici pentru licee si facultati din afara....fii constient si nu-i da cu piciorul. sfatul meu.

-2 (2 voturi)
Vlach lives matter
10.09.2020, 19:33:50

mi-e teama de cei care s-au scolit pana on 1989. este si Putin unul sau s-a mai reeducat si dupa? continuu adica, dupa indemnele altui ante-1989 „invatati,invatati,..“

+1 (1 vot)
ella stela
10.09.2020, 11:38:30

la alegeri oamenii aleg pe cei carora le seamana. nu e vorba de manipulari. nu e vorba ca nu stiu sau ca sint dezinformati.

-1 (1 vot)
Vlach lives matter
10.09.2020, 20:17:58

🤔 de aia alegeau babele pe alde iliescu si mai tinericile pe alde basescu, constantinescu, antonescu. la noi doar joanna a fost ales de barbati, dar fiind acestia barbati albi si crestini, pidosnici doar de nevoie, nu a avut sugcesul scontat. doar albii americani aleg negri. masculii nemti aleg femei. in franta e pe dos, tinerii sunt alesi de batrani, peste prut, moldododon si putzin sunt alesi de râu, ram, frunza, iarba, dupa o formula sacra, pastrata de secole sul, cu o damigeana scufundata intr-un butoi ancestral dintr-una din cramele multe ale cramlin-ului.

Modifică Setările