Eforturi pentru menţinerea în viaţă a celor două fetiţe care au fost la un pas de înec într-un ştrand din Capitală: sunt ventilate mecanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două fetiţe au fost găsite într-o piscină din Capitală FOTO Mihaela Cojocariu
Cele două fetiţe au fost găsite într-o piscină din Capitală FOTO Mihaela Cojocariu

Starea celor două fetiţe care au fost la un pas de a se îneca sâmbătă seara într-un ştrand din zona Străuleşti este în continuare una gravă, ele fiind ventilate mecanic.

Cele două de fetiţe. una în vârtsă de 12 ani şi alta de 16 ani, se află internate la Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

„S-au făcut eforturi să se menţină în viaţă ambele fete, ele fiind ventilate mecanic. La tratament nu s-a întâmplat nimic negativ, cea de 12 ani a răspuns mai bine la tratament”, a declarat Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti.

Acesta a mai precizat însă că starea fetei de 16 ani este extrem de gravă.

Sâmbătă seara, în jurul orei 20.45, un apel făcut la numărul unic de urgenţă 112 anunţa că două fetiţe care pluteau în piscina unui ştrand din zona Străuleşti au fost scoase din apă de un angajat al centrului. De asemenea, acesta a fost cel care le-a acordat primul ajutor.

La faţa locului  s-au deplasat patru echipaje SMURD care au intervenit pentru resuscitarea şi transportul celor două fete la Spitalul de copii „Grigore Alexandrescu”. De altfel, acestea au fost internate de urgenţă in jurul orei 21.45.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, fiind audiate mai multe persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite