Instanta din Sofia a amânat, miercuri, cererea de extrădare făcută de autorităţile din România în cazul Elenei Udrea pentru 8 iunie, potrivit Digi 24, dată până la care Elena Udrea va rămâne în arestul din Bulgaria.
„Aproape nicio ţară din Europa nu mai trimite înapoi un arestat din cauza conditiilor din arest”, a declarat Elena Udrea, susţinând că este „arestata ilegal pe 40 de zile”. „Istanta a considerat ca nu mai este nevoie sa fiu audiata, a mai spus fostul ministru.
Instanţa din Sofia amânat din nou, potrivit Digi24, decizia privind contestaţia împotriva extrădării în România formulată de fostul ministru, după ce, anterior, amânase decizia pentru astăzi, 18 mai.
În acelaşi timp, ÎCCJ a amânat pentru 23 mai soluţionarea recursului în casaţie, o cale extraordinară de atac folosită de Elena Udrea, prin care ar putea scăpa de executarea condamnării de şase ani primită în dosarul „Gala Bute”, după ce fostul ministru al Turismului a transmis că nu vrea să fie audiat prin videoconferinţă.
Tribunalul din Sofia a hotărât pe 19 aprilie, că fostul ministru poate fi extrădat, acceptând cererea autorităţilor române, care au cerut ca Udrea să fie extrădată în România pentru a-şi ispăşi condamnarea de şase ani la închisoare. Decizia a fost însă contestată de Elena Udrea.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
14 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Ce slalom face Elena Udrea! Se vede ca s-a perfectionat in timpul activitatii politice! Dar oare paguba se recupereaza?! Sau spectacolul este de-ajuns.....
Da' cand a ciordit cu doua maini, era buna Romania?
o fi vinovată, n-o fi, nici nu mai contează. trăim în lumea hoților și a criminalilor, care fac legea. o apă și-un pământ.
Cum oare reuşesc toţi ăştia condamnabili să fugă tocmai atunci când trebuie băgaţi la mititica. Operatori vamali corupţi sau judecători corupţi care-i informează din timp să-şi ia tălpăşiţa. Normal ar fi ca odată ce sunt cercetaţi să fie daţi în consemn la toate frontierele. Şi se ridică consemnul doar dacă sunt declaraţi nevinovaţi în toate cauzele.
Stimate domn, perminteți-mi să vă contrazic: este normal ca ei să poată circula liber până la pronunțarea unei sentințe de vinovăție. Un dosar penal se deschide la plângerea unei persoane. De exemplu, dacă aveți un dușman, și el face plângere că a aflat că ați furat ceva, veți avea un frumos dosar penal. Care poate ajunge sau nu la tribunal. Dacă procurorul crede că sunt probe îl trimite la tribunal atunci când vrea (am avut un coleg, care a așteptat 3 ani ca să se trimită dosarul la tribunal). După care se judecă. Vi se pare normal să vi se interzică să circulați prin lume, fiind complet nevinovat? Este uțor să cerem restricții, dar să nu uităm că au murit atâția oameni ca să avem libertate. Zi faină.
Vezi toate comentariile (14)