Elena Udrea s-a prezentat la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea s-a prezentat la DNA FOTO Dorin Costanda
Elena Udrea s-a prezentat la DNA FOTO Dorin Costanda

Deputatul Elena Udrea s-a prezentat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru acte procedurale într-unul din dosarele penale în care este cercetată, arată Agerpres.

Potrivit unor surse citate de news.ro, Udrea s-a prezentat la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă că a fost prelungită măsura controlului judiciar în dosarul în care este acuzată de finanţarea campaniei electorale din 2012 a PDL cu bani pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu, potrivit unor surse judiciare.

În acest dosar, Elena Udrea este suspectată că a finanţat campania electorală din 2012 a PDL cu bani primiţi de la Bogdan Buzăianu, în schimbul asigurării derulării unui contract al firmei controlate de omul de afaceri cu Hidroelectrica.

Udrea, cercetată pentru un credit luat de la BRD

Un alt dosar în care Elena Udrea este încă cercetată este cel privind creditul de aproximativ 3 milioane de lei pe care l-ar fi luat de la BRD.

În acest dosar, Elena Udrea este urmărită penal pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Sorin Mihai Popa, director general adjunct al unei bănci la data faptelor, este acuzat de abuz în serviciu cu folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Anchetatorii precizează că, în perioada 2007- 2010, Sorin Mihai Popa „şi-a îndeplinit cu rea-credinţă atribuţiile de serviciu, prin aceea că a acordat clientului Udrea Elena Gabriela o serie de derogări care au condus la prejudicierea băncii”.

Popa avea atribuţii de coordonare şi control cu privire la activitatea structurilor de Private Banking (clienţi privilegiaţi) şi risc, atribuţii în validarea şi aprobarea ofertării clienţilor privilegiaţi, precum şi în ceea ce priveşte acordarea de derogări de la prevederile normei bancare, au precizat anchetatorii.

Elena Udrea este acuzată că a solicitat directorului Sorin Popa acordarea unui credit în valoare de 3.280.000 de euro, în regim Private Banking, fără să fi urmat procedura obişnuită a negocierii condiţiilor de finanţare cu persoanele aflate în subordinea directorului.

De asemenea, Udrea este suspectată că „a pus la dispoziţia băncii un raport supraevaluat a terenurilor pe care trebuia instituită ipoteca, a solicitat cedarea creditului prin novaţie către o altă persoană, în condiţiile în care cunoştea că persoana respectivă nu are posibilitatea să achite obligaţiile rezultate din contractul de credit, în sensul că nu avea bunurile necesare cu care să garanteze achitarea întregului credit".

Procurorii precizează că prejudiciul cauzat băncii este de 2.576.541,53 de euro, reprezentând creditul acordat Elenei Udrea şi bunurile mobile şi imobile care au fost scoase din sfera garanţiilor contractuale şi nu mai pot fi executate.

Pe aceeaşi temă:

Surse: Milionarul Radu Budeanu a pus garanţii la DNA două imobile în contul cauţiunii de 2 milioane de lei

Avocat: Una dintre firmele în care Elena Udrea este asociat a depus o garanţie imobiliară în contul cauţiunii de 5 milioane de lei

Cum a luat Elena Udrea un credit de nevoi personale de 3.280.000 de euro

Elena Udrea, pusă oficial sub acuzare în cel de-al patrulea dosar. Prejudiciul adus BRD, pentru un credit ilegal: 2.576.541 de euro

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite