Elevul electrocutat pe podul CFR din parcul Herăstrău a fost transferat în Belgia. Mesajul transmis de Ministrul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ISU
FOTO: ISU

Adolescentul electrocutat duminică pe podul CFR din Parcul Herăstrău, cu arsuri pe 60% din suprafaţa corpului, a fost transferat luni dimineaţa, cu o aeronavă a Armatei, în Belgia.

„Tânărul a fost transferat luni dimineaţa în Belgia, cu o aeronavă MApN. Nu a fost transferat pentru că nu erau locuri. Existau locuri la Grigore Alexandruscu, pentru că el are 16 ani, dar este la limita dintre adult şi copil şi am decis, după ce am discutat cu medicii, să fie tratat în străinătate. A fost decizia mea şi a doctorului Arafat”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, conform mediafax.ro.

Potrivit ministrului, tânărul în vârstă de 16 ani, a fost curăţat de medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti şi pregătit pentru a fi transportat în Belgia.

„Este într-o stare stabilă, dintr-un anumit punct de vedere, a fost operat duminică seară, adică a fost curăţat de către medicii de la „Grigore Alexandrescu” ca să poată fi transportat. Starea este ca la orice mare ars”, a mai declarat Sorina Pintea.

Tânărul a fost electrocutat, duminică, pe podul CFR din Parcul Herăstrău din Capitală după ce s-a urcat pe o arcadă metalică a podului. Un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, s-a urcat pe arcadă în încercarea de a-l salva, acesta fiind electrocutat la rândul său. 


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite