Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Elicopter al Forţelor Aeriene Române, avariat în Mali

0
10 Aug 2020 19:29:32
Autor: Valentin Bolocan
Forţele Aeriene au elicoptere de tipul  IAR-330 Puma L-SAR în misiunea din Mali FOTO MApN
Forţele Aeriene au elicoptere de tipul  IAR-330 Puma L-SAR în misiunea din Mali FOTO MApN

Un elicopter IAR-330 Puma L-RM din cadrul detaşamentului Carpathian Pumas din Mali a fost avariat de o furtună luni, 10 august, în jurul orei 17.00, ora României. Aeronava se afla la sol, în baza Douentza. iar în urma incidentului niciun militar nu a fost rănit.

Militarii români executau, cu două elicoptere IAR-330 Puma L-RM, o misiune de recunoaştere şi aterizaseră pentru realimentare pe Baza ONU din Douentza, înainte de a se întoarce în locaţia de bază din Gao.

Pe timpul staţionării în Baza Douentza, s-a manifestat o furtună violentă, în urma căreia unul dintre cele două elicoptere a fost răsturnat.

"Comandantul detaşamentului românesc dislocat în Mali a numit o comisie de cercetare a circumstanţelor producerii acestui incident", a comunicat MApN într-un comunicat.

Reaminitim că din luna octombrie 2019, România contribuie, pentru o perioadă de un an, la eforturile internaţionale de menţinere a păcii cu un detaşament al Forţelor Aeriene format din 120 de militari şi 4 elicoptere IAR-330 Puma L-RM participant la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările