Elicopter militar, aterizat de urgenţă în Capitală, în Piaţa Charles de Gaulle / Mai mulţi stâlpi au fost avariaţi - FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
elicopter aviatorilor

Un elicopter militar a aterizat de urgenţă, joi, în Capitală, în Piaţa Charles de Gaulle, mai mulţi stâlpi fiind avariaţi. elicopterul participa la un exerciţiu.

Citeşte şi:

Momentul în care elicopterul american aterizează în Piaţa Charles de Gaulle VIDEO

Ce performanţe are şi cât costă un elicopter american Black Hawk precum cel care a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle VIDEO


GALERIE FOTO

UPDATE Parada de Ziua Aviaţiei ar putea fi anulată

Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene ar putea decide anularea paradei de Ziua Aviaţiei după incidentul de astăzi în care un elicopter american Black Hawk a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle în timpul unor antrenamente.

La ceremonia de pe 20 iulie urma să participe şi preşedintele Klaus Iohannis.

***

Aparatul lua parte la o serie de antrenamente pentru sărbătorirea Zilei Forţelor Aeriene Române când a început să piardă altitudine deasupra Bulevardului Aviatorilor. Pilotul a reuşit să controleze aparatul pentru a-l aduce în siguranţă la sol, în intersecţia din Piaţa Charles de Gaulles. Totuşi, pe traseu a atins cu coada un cablu folosit pentru atârnarea decoraţiunilor luminoase de Craciun pe Bulevardul Aviatorilor, iar cei doi stlâlpi de iluminat de care era legat cablul au căzut. Două maşini aflate în trafic, un autoturism şi o dubă, au fost avariate. Nu există victime. 

Ambasada SUA a reacţionat şi a anunţat că va oferi informaţii pe măsură ce vor deveni disponibile.

VIDEO

Elicopterul militar a aterizat în sensul giratoriu de la Charles de Gaulle şi a fost filmat de trecători.

”Traficul este blocat în Piata Charles de Gaulle. Motivul, un elicopter ce era într-un exerciţiu aviatic a aterizat de urgenţă”, se arată  în postarea unuia dintre martori.

VIDEO

    

Sorin Stoicescu: Piloţii americani au făcut o minune

Sorin Stoicescu, expert în aviaţie şi securitate aeronautică, susţine că modul în care s-a petrecut incidentul demonstrează că piloţii americani sunt foarte bine pregătiţi pentru că totul s-a finalizat fără urmări grave. „Nu s-au înregistrat victime în rândul echipajului. În plus, nici persoanele aflate la sol nu au fost atinse, lucru lăudabil mai ales într-o astfel de zonă aglomerată. Au respectat toate procedurile. Practic, au făcut o minune”, a precizat Sorin Stoicescu pentru „Adevărul”.

Un elicopter de atac  AH-64 Apache a aterizat forţat la Pecineaga

Nu este pentru prima dată când un elicopter american este nevoit să aterizeze de urgenţă în urma unei defecţiuni. Un incident mai puţin obişnuit s-a petrecut în dimineaţa zilei de marţi, 25 mai, în Pecineaga, un elicopter militar american fiind nevoit să aterizeze pe un câmp de la marginea comunei.

În acest moment nu se ştiu motivele pentru care elicopterul, model AH-64 Apache, a fost nevoit să aterizeze pe terenul agricol, chiar în apropierea drumului judeţean care duce în comuna Pecineaga. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite