UPDATE Elicopter de mici dimensiuni prăbuşit în Harghita. Pilotul de 39 de ani a murit pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un girocopter aparţinând unei firme private s-a prăbuşit, sâmbătă dimineaţă, lîngă Odorheiu Secuiesc. Pilotul, în vârstă de 39 de ani, şi-a pierdut viaţa în urma impactului cu solul.

Potrivit Digi24, accidentul a avut loc la şase kilometri de Odorheiu Secuiesc, în jurul orei 10.50. Mai multe persoane au văzut girocopterul în momentul în care se apropia de sol, după care s-au prăbuşit, şi au anunţat incidentul la 112.

Imediat după impactul aparatului de zbor cu solul a izbucnit un incendiu, stins de echipajul de pompieri sosit la locul accidentului. 

Potrivit unor surse judiciare, girocopterul era pilotat de Alin Neagoe, de 39 de ani, din Bucureşti, scrie Mediafax. Aceleaşi surse precizează că elicopterul de mici dimensiuni era înmatriculat în Polonia.

Elicopter prăbuşit în Harghita. Pilotul avea 39 de ani

Potrivit şefului ISU Harghita, Ovidiu Dudu, la bordul girocopterului prăbuşit se afla o singură persoană. „Este vorba de cel care pilota aparatul de zbor, un girocopter, un bărbat în vârstă de 39 de ani. Din păcate, acesta nu a mai putut fi salvat“, a declarat Ovidiu Dudu. „Incidentul a fost semnalat la 112 la ora 10.44. La faţa locului s-au deplasat echipaje SMURD, de pompieri şi jandarmi, dar şi de la Salvamont Harghita. Incendiul produs în urma prăbuşirii girocopterului a fost lichidat, însă în momentul în care s-a ajuns la pilot acesta era deja decedat“, a adăugat Dudu. 

Potrivit şefului ISU Harghita, în zonă cerul este înnorat, dar nu este ceaţă. 

Deocamdată nu se cunosc cauzele care au condus la producerea accidentului.

Pilotul girocopterului prăbuşit a raportat prietenilor probleme la rotor, imediat după decolare

Pilotul girocopterului şi-a anunţat prietenii alături de care zbura, la doar 30 de secunde de la decolare, că aparatul său are probleme la rotor, cerând eliberarea urgentă a pistei, pentru a putea ateriza, afirmă unul dintre prietenii săi, Mihai Lupu, citat de Mediafax. El a declarat presei că au decolat la ora 10.30, iar după doar 30 de secunde i-a anunţat că are probleme la rotor, cerând să fie eliberată urgent pista pentru a putea ateriza.

"Am întors să-l văd, dacă aterizează ok, şi l-am văzut căzând aici, un nor de fum şi asta a fost", a povestit prietenul pilotului care a murit.

El a adăugat că zburau împreună de aproape un an şi că niciodată nu s-a întâmplat să aibă probleme.De asemenea, aparatul de zbor era nou, iar pilotul îl verificase cu 20 de minute înainte de decolare, inclusiv rotorul, a mai spus Lupu, adăugând că  la momentul decolării condiţiile de zbor erau bune, era vizibilitate şi nu ploua.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite