Emil Boc: Pensia nu va scădea pentru cei 5.600.000 de oameni cu pensii normale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a dat asigurări, astăzi, la postul de radio Antena Satelor, că cele circa 5.600.000 de pensii calculate pe sistemul contribuţiei la bugetul de pensii nu vor scădea.

"Pentru cei 5.600.000 de oameni cu pensii normale, pensia nu va scădea. Aceştia nu vor pierde niciun leuţ din mână", a declarat, astăzi, Emil Boc.

Acesta a spus că scăderile de pensii de mii de euro reprezintă primul pas pentru asigurarea pensiilor mici.

Premierul a dat asigurări că, în urma unei simulări a Guvernului, nu vor fi afectate pensiile militarilor care se află sub cunatumul sumei de 30 de milioane de lei vechi.

"Raportul dintre pensia cea mai mică şi pensia cea mai mare este de 100 la 1. Astfel, cea mai mică pensie este de 350 de lei, iar cea mai mare este de 37200 de lei. În 2010, 1,7 miliarde de euro se iau de la bugetul de stat şi se duc la pensii. Nu sunt destui bani la buget pentru pensii pentru că sistemul nu este corect, există pensii speciale", a spus premierul Emil Boc.

El a afirmat că magistraţii, militarii, au salarii mari, au contribuţii mari la bugetul de stat, deci vor avea şi pensii mai mari. "La pensie, toţi trebuie să aibă după contribuţie", a precizat Emil Boc.

Acesta a menţionat că pensia socială minimă de 350 de lei va fi plătită în continuare.


Boc: Guvernul intenţionează să acorde subvenţii la motorină pentru fermieri


În cadrul emisiunii de la postul Antena Satelor, premierul Emil Boc a declarat că Guvernul pregăteşte un act normativ prin care să acorde fermierilor subvenţie la motorină, pentru a diminua efectul eliminării subvenţiilor în agricultură din 2010, datorită acordurilor europene.

"Avem în pregătire un plan de ajutorare a fermierilor, prin sprijinul acordat la motorină, astfel încât să poată primi unele subvenţii pentru a-şi putea dezvolta culturile agricole. În perioada următoare, vom face acest mecanism de sprijin, dar şi alte scheme de ajutor de stat", a afirmat Boc. Premierul a amintit că Guvernul a adoptat deja o OUG prin care stabileşte cadrul general al ajutoarelor din agricultură începând cu 2010.

Boc acuză Guvernul PSD că în 2004 nu a negociat cu UE o perioadă mai lungă pentru subvenţii agricole


Premierul Emil Boc a acuzat Guvernul PSD că, în 2004, a negociat cu Uniunea Europeană o perioadă prea scurtă în care să acorde subvenţii în agricultură, de doar trei ani de la momentul aderării, respectiv până în 2010, ceea ce obligă actualul Executiv să caute alte soluţii de finanţare.

"În 2004, când s–a încheiat negocierea cu Uniunea Europeană, nu s–a negociat suficient de bine, trebuia negociată o perioadă mai lungă pentru acordarea subvenţiilor", a spus Boc, la radio.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite