Epidemia de coronavirus. Recomandările MAE pentru românii care călătoresc în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români care se află sau intenţionează să călătorească în străinătate să se informeze din timp cu privire la măsurile dispuse de autorităţile din ţara de destinaţie/tranzit, în contextul demersurilor de gestionare şi limitare a răspândirii infecţiei cu COVID-19.

MAE precizează că mai multe state au decretat măsuri cu caracter excepţional, precum interzicerea accesului în zonele afectate, închiderea unor puncte de trecere a frontierei sau instituirea unor perioade obligatorii de carantină / izolare la domiciliu pentru cei care au călătorit recent într-o ţară sau regiune unde se înregistrează o largă răspândire a virusului.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români consultarea cu regularitate a informaţiilor disponibile pe pagina de internet a MAE în cadrul secţiunilor Alerte de călătorie (mae.ro/travel-alerts), Informaţii actualizate - COVID-19 (mae.ro/node/51759) care sunt actualizate constant, în funcţie de evoluţii.

Date actualizate cu privire la statele afectate de infecţia cu COVID-19 (cazuri înregistrate, număr decese, zone afectate) sunt disponibile pe pagina de internet a Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Potriit MAE, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară misiunii diplomatice a României din statul de destinaţie, iar în cazul în care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela telefonul de permanenţă al acesteia. Lista misiunilor diplomatice şi a oficiilor consulare ale României în străinătate este disponibilă la mae.ro/romanian-missions.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite