Eugen Nicolăescu şi-a dat onoarea pentru alt scaun de ministru

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu aproape o lună, ceream public demisia ministrului Sănătăţii pentru toate promisiunile sale neonorate. Lista e lungă, nu o s-o reiau încă o dată, amintesc doar cardul de sănătate, lista medicamentelor şi pachetul de bază. Sunt trei măsuri pe care dl Eugen Nicolăescu a promis că le va pune în aplicare până la sfârşitul anului 2013, dar pe care nu le vedem nici astăzi.

Spuneam atunci că: „În orice ţară civilizată, un ministru care nu-şi respectă nicio promisiune nu poate rămâne în funcţie. Dacă nu este schimbat printr-o remaniere, dacă nu i se retrage sprijinul politic, el are la dispoziţie demisia de onoare. Probabil că asta sună deplasat într-o ţară în care demnitarii se agaţă cu dinţii de scaune şi nu se lasă înlocuiţi nici atunci când asupra lor planează acuzaţii grave. Dar dl Nicolăescu trebuie să demisioneze dacă ştie ce înseamnă onoarea!”

Dl Nicolăescu a avut două săptămâni să se gândească la cererea pe care i-am făcut-o, pentru că pe 1 februarie 2014 expira termenul-limită pe care şi-l dăduse singur. În ziua respectivă, conform anunţurilor oficiale, urma să intre în vigoare noul pachet de servicii medicale de bază. Evident, acest lucru nu s-a întâmplat!

Iată ce spunea ministrul sănătăţii într-o emisiune televizată, acum patru luni, întrebat ce va face dacă acest proiect nu va fi dus la îndeplinire: “Nu sunt agăţat de postul de ministru. Dacă nu se înţelege că nu e altă cale, altă şansă, pentru oamenii din această ţară, haideţi să plecăm acasă. (…) În principiu nu am ce să mai caut în fruntea ministerului”.

Ei bine, dl Nicolăescu s-a ţinut de cuvânt! Nu dându-şi demisia şi plecând acasă, cum ne-am fi aşteptat, ci fiind reşapat pentru alt minister. Pe 7 februarie 2014, în cadrul unei rocade liberale în cadrul Guvernului, a fost propus pentru funcţia de ministru al Finanţelor. Cum va gestiona domnia sa întregul buget al României putem bănui după felul în care s-a ocupat de Sănătate. O privire aruncată prin spitalele pe care le lasă în urmă, spitale care arată mai rău chiar decât puşcăriile, ne demonstrează cam ce abilităţi de administrator are dl Nicolăescu.


În rest, rămâne cum am stabilit. Dl Nicolăescu şi-a dat onoarea pentru alt scaun de ministru!
 
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite