Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Eugen Popescu(Acţiunea 2012): agentura rusă de la Bucureşti încearcă discreditarea campaniei Aducem Basarabiei Acasă!

17
22 Jul 2013 15:57:36
Lulea Marius Dorin

Mişcarea unionistă din România devine din ce în ce mai închegată şi puternică lucru care a determinat activarea activarea agenturii ruse de la Bucureşti. Cum se ştie că Rusia este expertă în dezinformare, au început deja atacurile asupra celor care zilnic fac voluntariat pentru a anula graniţa de pe Prut.

Campania de strângere de semnături "ADUCEM BASARABIA ACASĂ!" a strâns deja peste 90.000 de semnături pentru sprijinirea unei iniţiative legislative care va apropia decisiv cele două state româneşti. Este cel mai important exerciţiu democratic de după 1990 privind românii de peste Prut, transmite Romanian Global News.

Legat de speculaţiile lansate în spaţiul public de tot felul de cutii de rezonanţă ale agenturii ruseşti de la Bucureşti sau Chişinău privind legăturile pe care acestă campanie le-ar avea cu anumiţi politicieni, unul din copreşedinţii Platormei Civice "Acţiunea 2012", Eugen Popescu, a declarat următoarele:

"Platforma civică "Acţiunea 2012" este o mişcare civică neafiliată care nu are legături cu partidele politice decât în măsura în care acele partide sau politicieni din acele partide sprijină obiectivele Platformei. Circa 116 deputaţi şi senatori sunt alături de noi în campaniile privind reunirea Basarabiei cu România. Ei fac parte din toate partidele parlamentare, iar acest lucru demonstrează că toate partidele au oameni responsabili, preocupaţi de interesele naţionale româneşti.


În ceea ce priveşte comentariile a tot felul de indivizi care dezinformează în legătură cu acţiunile noastre, este normal ca ei să apară. Platforma civică "Acţiunea 2012" devine tot mai puternică şi coezivă şi este normal ca forţe care se opun obiectivelor noastre, una dintre aceste forţe fiind agentura rusă de pe cele doua maluri ale Prutului, să încerce să ne discrediteze. Prin minciună prin dezinformare! Nu cred însă că mai găsesc mulţi proşti care să mai cadă în capcanele lor. Alături de noi vin din ce în ce mai mulţi tineri, iar acest lucru demonstrează că tânăra generaţie ştie ce vrea şi cum vrea să arate viitorul."

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Catalin Mattei
22.07.2013, 16:07:32

de ce nu faceti publice nume si doar va limitati la a imbraca totul sub "agentura rusa"? Este mai corect sa spui ca X face jocul Rusiei decat ca agenturile sunt implicate. Personal sunt uimit de numarul mic de semnaturi caci daca e declarativ sunt f multi care se declara unionisti dar la semnat nu vor.. cred ca este oarecum o lasitate sa nu semnezi ceva in care crezi

0 (6 voturi)
Lulea Marius Dorin
22.07.2013, 16:16:50

Cătălin tu nu reușești să strângi nici măcar 100 de semnături indiferent de ce cauză vrei. Până nu intri într-un astfel de proces nu îți dai seama de ce resurse ai nevoie. Acestea nu sunt CNP-uri furate așa cum fac alții pentru partide. Fă tu un calcul simplu: 15 minute de discuție cu fiecare care semnează și vezi cât timp și câți oameni sunt necesari. Semnatarii nu sunt roboți- vin, discută, etc... Nu e problema că nu vor deoarece majoritatea au semnat... trebuie mulți oameni care să le colecteze ori voluntarii noștri... sunt voluntari... mai merg și pe la muncă. Apoi noi nu suntem America. Aici s-a dus o propagandă intensă că CNP-ul nu se dă, de parcă nu e în toate contractele și oamenilor le este frică. Ținta noastră a fost să strângem semnături pentru lege nu să obținem o majoritate. Te rog gândeștete câți vin la un referendum și asta făcut oficial și cu zeci de mii de oameni implicați în organizare. E ușor a comenta de lângă.

+6 (8 voturi)
Lulea Marius Dorin
22.07.2013, 16:17:50

Nu are rost să dăm nume deoarece cei aflați în subiect știu despre ce este vorba. Dacă nu știu atunci nu mai e cazul să le spunem noi.

+3 (5 voturi)
Catalin Mattei
22.07.2013, 16:46:23

vad ca aveti un mod extrem de agresiv de a fi dar poate ca este vorba de anumite presiuni care se fac. Nu stiu daca sunt sau nu in stare sa strang semnaturi dar cu siguranta ca educatia ma obliga sa nu jigenesc oamenii. Problema pusa de mine nu se refera deloc la munca dumneavoastra sau a celor care s-au oferit voluntari ci la modul in care oamenii reactioneaza. Un om care se declara convins ca unirea este solutia necesara nu trebuie convins ci trebuie sa faca minimul efort de a semna. Nu stiu rolul dumneavoastra in campanie dar cu siguranta reactia dumneavoastra nu este a unui lider care sa conduca spre victorie. Este insa foarte adevarat ca a jigni este celmai simplu mod de a rezolva o situatie.

-5 (5 voturi)
Catalin Mattei
22.07.2013, 16:49:10

nu dati nume pt ca nu ati putea strange dovezi in cazul in care ati fi dat in judecata desi in mod logic aveti dreptate dar justitia se face cu probe.. Doar ca in loc sa fim fermi si sa spunem lucrurilor pe nume ( situatia unor posibile procese ) ne dam dupa cires in cea mai buna traditie damboviteana.

-5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările