Eurocontrol alertează companiile aeriene privind posibile atacuri cu rachete în Siria în următoarele 72 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurocontrol, organizaţia europeană pentru securitate în navigaţia aeriană, a emis marţi o "alertă rapidă" destinată companiilor, pentru estul Mediteranei, din cauza unor posibile atacuri cu rachetă asupra Siriei în următoarele 72 de ore, transmit EFE şi Reuters.

Eurocontrol a precizat că rachete aer-sol şi/sau de croazieră ar putea fi folosite în acest interval şi că există posibilitatea întreruperii intermitente a echipamentului de radionavigaţie, iar companiile aeriene trebuie să ţină cont de această alertă la planificarea operaţiunilor de zbor în respectiva zonă a Mediteranei.

harta

„Din cauza posibilităţii lansării unor atacuri aeriene înspre Siria prin lansări de la sol sau rachete de croazieră în următoarele 72 de ore şi posibilitatea întreruperii repetate a semnalului de navigaţie radio, trebuie acţionat cu prudenţă în planificarea zborurilor în zona est-mediterană/Nicosia FIR”, se arată în comunicatul Eurocontrol, care nu precizează originea atacurilor menţionate.

Sfatul a fost pus repede urmat de companiile aeriene.La ora redactării acestei ştiri, conform site-ului specializat flightradar24.com, spaţiul aerian al Siriei nu era traversat de curse comerciale.

Preşedintele american Donald Trump şi aliaţii SUA discută despre posibilitatea unor acţiuni militare împotriva regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad drept răspuns la un atac cu arme chimice asupra unui oraş aflat sub controlul rebelilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite