Euronews: Suspiciunea persistă după abrogarea ordonanţei controversate de către Guvernul de la Bucureşti VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul român a abrogat în mod oficial, duminică, o ordonanţă de urgenţă controversată cu privire la corupţie, o decizie la care premierul s-a angajat cu o seară înainte, însă suspiciunea persistă, scrie Euronews.

Acest text viza să dilueze legislaţia anticorupţie, printr-o reducere a pedepselor pentru abuz de putere.

Mii de români au ieşit în stradă în ultimele zile, pentru a denunţa acest decret. Această mobilizare a obligat Guvernul să-şi ”revizuiască” atitudinea.

Însă pentru unii lupta nu s-a terminat.

”Oamenii vor continua să exercite o presiune asupra Guvernului. Ei nu se vor mulţumi cu această abrogare a ordonanţei. În ochii lor, acest Guvern este corupt şi îşi va continua politica, fără îndoială căutând să protejeze politicenii corupţi”, declară Mircea Marian, un analist politic.

Această criză scoate la iveală disensiuni în cadrul Executivului, cu preşedintele de centru-dreapta Klaus Iohannis, care i-ar susţine pe manifestanţii ostili Guvernului.

Acest comportament a fost denunţat de către unii dintre locuitorii Bucureştiului care-l susţin pe premier şi care s-au dus duminică să-şi exprime furia sub ferestrele palatului prezidenţial, scrie postul paneuropean.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite