Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Europa Liberă: „Dirijorul” din Piaţa Victoriei, prieten cu soţul Giorgianei Hosu, procuroarea care anchetează dosarul 10 august

15
17 Feb 2020 21:51:15
Autor: Iulian Bîrzoi
Cătălin Răzvan Paraschiv / FOTO Nick Stavre
Cătălin Răzvan Paraschiv / FOTO Nick Stavre

Unul dintre actorii anchetaţi pentru rolul jucat în reprimarea violentă a demonstaţiilor din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei, colonelul de Jandamerie Cătălin Paraschiv, supranumit în presă „Fantoma în alb” sau „Dirijorul”, este prieten de 10 ani cu soţul celei care ar trebui să-l ancheteze, arată Europa Liberă.

Giorgiana Hosu, procuror adjunct al Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) este procuror de caz în dosarul violenţelor din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei. Soţul acesteia, Dan Hosu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 2017, sub acuzaţia de trafic de influenţă şi dare de mită în dosarul Carpatica Asigurări, potrivit Europa Liberă.

Conform publicaţiei, Giorgiana Hosu, procuror adjunct al Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) este procuror de caz în dosarul violenţelor din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei. Soţul acesteia, Dan Hosu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 2017, sub acuzaţia de trafic de influenţă şi dare de mită în dosarul Carpatica Asigurări.

În dosarul menţionat, care se judecă la Tribunalul Bucureşti, inculpatul Hosu a depus o caracterizare pe care i-a făcut-o, sub semnătură, colonelul Cătălin Paraschiv. Documentul este datat 2 septembrie 2019. Paraschiv spune, în declaraţia ce poartă antetul Jandarmeriei, că-l ştie pe fostul poliţist Hosu din 2009, fiind un profesionist desăvârşit.


„Am avut ocazia să constat înaltul profesionalism al domnului Hosu Dan, dar şi calităţile, abilităţile şi aptitudinile personale deosebite. Şi-a adus o contribuţie substanţială la îndeplinirea activităţilor operative încredinţate unităţii”, se arată în caracterizarea semnată de Cătălin Paraschiv, fostul comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, citat de Europa Liberă.

Acest tip de caracterizare este folosită în timpul unui proces, pentru ca judecătorul să-şi facă o părere despre inculpat, persoanele care fac astfel de acte fiind rugate de cel judecat să „pună o vorbă bună” în favoarea lui. Îndeobşte, astfel de caracterizări sunt cerute unor oameni apropiaţi.

La dosar mai sunt două înscrisuri care-l laudă pe Hosu, declaraţii date de duhovnicul unei mănăstiri din Alba Iulia şi de Vasile Cimpoeru, primarul din Bragadiru Ilfov.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

AltCineva
17.02.2020, 22:52:26

mda..."reprimarea violentă" din textul autorului nu mi se pareok...l-as inlocui cu "reprimare europeana" ! La fel. sau mai grav, se intampla in tari foarte europene si democratice (youtube-ul este plin) gen Franta, Germani, Spania, Belgia, etc... acum strict la problema 10 august... nu a fost OK din unele pct de vedere....din altele a fost OK...dar sa stai cu copilul la ora 23+... imi aduce aminte de imaginile cu "tiganii" care baga copilul in fata...in rest...as dori tragerea la raspundere a celor ce au batut protestatari pe timpul lui Basescu...a DREPTEI...doar ca sa nu fim ipocriti....

-6 (10 voturi)
Smeritu Pahomie
17.02.2020, 23:33:01

DIRIJORUL asta trebuie sa infunde puscaria ca si "Luceafarul Huilei".....are aceeasi vina !

+4 (8 voturi)
ivanhoe zoom
18.02.2020, 01:32:02

Tii, ce mica-i lumea.

+1 (3 voturi)
mircea miricioiu
18.02.2020, 08:29:42

curata impartialitate si obiectivitate. mai ales ca aceasta caracterizare a fost facuta dupa reprimarea din 10 august. deh, schimb intre prieteni. de asta este buna o sectie de anchetare a magistratilor.

+1 (3 voturi)
ileana iliescu
18.02.2020, 08:55:19

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (15)