Europol a lansat site-ul cu cei mai căutaţi infractori europeni. Gregorian Bivolaru, în topul oamenilor periculoşi, alături de terorişti şi criminali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românul Gregorian Bivolaru (stânga sus), alături de cei mai periculoşi infractori europeni, aşa cum e cazul teroristului Salah Abdeslam (dreapta sus). FOTO Captura europemostwanted.eu
Românul Gregorian Bivolaru (stânga sus), alături de cei mai periculoşi infractori europeni, aşa cum e cazul teroristului Salah Abdeslam (dreapta sus). FOTO Captura europemostwanted.eu

Europol a lansat pagina de internet „Europe most wanted”, unde sunt prezentanţi cei mai căutaţi infractori ai momentului, din cele 28 de state membre UE. Printe cele 57 de nume aflate în lista Europol, figurează şi două persoane cu cetăţenie română, Gregorian Bivolaru şi Robert Gîrleanu.

Pagina cu cei mai căutaţi infractori ai momentului în Europa (eumostwanted.ru), lansată vineri de Europol, conţine şi doi infractori români, pe care Poliţia Română îi are pe lista „most wanted”. Este vorba despre Gregorian Bivolaru şi basarabeanul Robert Gîrleanu, cel care are dubşă cetăţenie, română şi moldoveană.

„Realizată de Europol, această iniţiativă (n.r. - site-ul nou deschis) dă posibilitatea a fiecăreia din cele 28 de state membre să difuzeze informaţiile referitoare la persoanele căutate în cadrul unor anchete (...) Fiecare ţară a primit permisiunea de a comunica două nume, singura excepţie fiind Franţa, care a putut da trei nume (n.r.-de infractori)“, informează „Le Figaro“. Printre cele trei nume comunicate de Franţa se află şi unul dintre teroriştii cei mai căutaţi, Salah Abdeslam, unul dintre organizatorii atacurilor teroriste asupra Parisulu, din noiembrie.

Cine sunt Gregorian Bivolaru şi Robert Gîrleanu

Şi România are infractorii săi periculoşi, iar pe lista scurtă sunt Gregorian Bivolaru şi Robert Gîrleanu. Gregorian Bivolaru, 63 de ani, este căutat pentru executarea pedepsei de 6 ani de închisoare pentru act sexual cu minori. Poreclit „Guru” sau „Magnus Aurolsson“ conform Poliţiei Române, Bivolaru a fost acuzat că între anii 2002 şi 2004, fiind profesor de yoga şi mentor spiritual al mişcării MISA, a recrutat studente minore de yoga pe care le ţinea într-o stare de sclavie şi le exploata sexual. Autorităţile mai arată că el a întreţinut acte sexuale de mai multe ori cu minorele, dându-le bani şi alte beneficii. 

Robert Gîrleanu, 38 de ani, având dublă cetăţenie română şi moldoveană, este condamnat pe viaţă pentru triplu asasinat. El a fugit din România, unde locuia la Iaşi, după ce a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, deşi era dat în consemn la frontieră. Gîrleanu a executat trei hoţi de maşini de lux moldoveni, în anul 2000, în Republica Moldova, apoi le-a dus cadavrele într-o pădure unde le-a dat foc şi le-a îngropat. Crima a fost comisă pentru că hoţii furaseră o maşină şi nu distribuiseră banii conform unei înţelegeri, arată autorităţile.

Pisateli şi Gîrleanu sunt locotenenţii celui mai temut mafiot moldovean, Ion Guşan, zis „Patron”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite