Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Anatol Şalaru explică de ce PUN a decis să nu fie un rival electoral al forţelor pro-europene din R.Moldova

1
18 Dec 2018 16:55:21
Sebastian Rusu
Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale din R.Moldova, Anatol Şalaru Sursa Foto: osearaperfecta.md
Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale din R.Moldova, Anatol Şalaru Sursa Foto: osearaperfecta.md

Dacă acest lucru se va întâmpla, drumul european al R.Moldova se va închide definitiv întrucât pentru Plahotniuc şi Dodon „toate combinaţiile duc la Kremlin“. Alegerile parlamentare de la 24 februarie 2019 sunt vitale pentru viitorul geopolitic al R.Moldova în contextul în care  binomul PDM-PSRM este favorit să obţină majoritatea în viitorul Parlament.

În momentul de faţă, opoziţia PAS-PPDA a reuşit să constituie o alianţă electorală cu PLDM şi membri ai societăţii civile, ACUM, pentru a-şi spori şansele în alegeri, iar susţinerea necondiţionată a Partidului Unităţii Naţionale din R.Moldova (PUN) este încă o bilă albă pentru tandemul Maia Sandu-Andrei Năstase.

Contactat de Jurnaliştii.ro, preşedintele PUN, Anatol Şalaru a declarat, că după invalidarea alegerilor pentru Primăria Chişinăului din vară priorităţile s-au schimbat, iar participarea formaţiunii în alegerile parlamentare de la 24 februarie ar fi afectat şi pus sub semnul întrebării o victorie clară a forţelor pro-europene din R.Moldova.

„Am decis împreună cu colegii şi cu preşedintele de onoare al PUN, domnul Traian Băsescu, că o participare a noastră în aceste alegeri ar afecta şi ar pune sub semnul întrebării o victorie clară a forţelor pro-europene. După cum ştiţi, la alegerile parţiale pentru Primăria Chişinău şi Bălţi am luat 4,5% respectiv 4%. Aşadar, eram la maxim două procente de intrarea în Parlament. Din nefericire, după invalidarea alegerilor din Chişinău priorităţile s-au schimbat radical. Practic, a fost momentul când am înţeles, şi nu doar eu, că Republica Moldova intră pe un drum în care votul cetăţenilor, sistemul şi regulile democratice riscă să nu mai conteze. Acest lucru ar periclita nu doar un anumit vector pro-european, dar pune în pericol apropierea de România, deci şi idealul Reunificării. Din aceste motive, încă din vară am oprit acţiunile de promovare a PUN, ca şi concurent electoral“, a declarat Anatol Şalaru, în exclusivitate pentru Jurnaliştii.ro.

Potrivit acestuia, PUN nu a negociat cu liderii coaliţiei ACUM întrucât îi va sprijini necondiţionat în alegerile parlamentare din februarie 2019.

„Nu am negociat cu colegii de la ACUM şi nu am solicitat nimic. Îi vom sprijini cu toate puterile noastre pentru că, la cest moment sunt cei care au cele mai mari şanse să învingă actuala putere. De altfel, cred că este şi imoral să soliciţi aderarea la acest bloc electoral dacă nu ai participat la lupta lor, ba din contra chiar ai înjurat şi sabotat acest construct politic, după cum ştiţi că este cazul unor formaţiuni politice“, a adăugat Anatol Şalaru.

Citeşte întreaga analiză pe Jurnaliştii.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Papa Raţă
19.12.2018, 10:36:27

În timp ce Ghimpii au mimat ,,renașterea ciolăneală”,Anatol Șalaru e primul patriot care a declanșat, după 89, lupta pentru renașterea conștiinței naționae a românilor basarabeni. Climatul politic prezent tragico-farsonic în care a ajuns fosta colonie vorbește de impotența, pocrizia și ipohondria patriotarzilor , care s-au tot cățărat pe la guvernare - niște lachei, hiene și derbedei, văduviți de simțul adevărului istoric, de valori democratice, de demnitate , de simțul rușinii. Dar nici nomenclatura filorusă și KGB-ul n-a dormit : au reușit să jecmănească , cu complici ,,guvernamentali” , justiție coruptă să jecmănească cea mai săracă și mizerabilă ,,republică” din Europa de un miliard de Euro, bandiții huzurind până în prezent. Iată de ce electorala din Februarie are o însemnătate cardinală Iar PUN a făcut un pas corect : va minci în continuare nu pentru lauri, ci pentru destinul meritat al românilor basarrabeni

Modifică Setările