EXCLUSIV Asistentele şpăgare către ofiţerul DGA: „Toată viaţa dumneavoastră o să aveţi de câştigat de la noi şi-o să ne pomeniţi câte zile o-ţi avea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două asistente medicale au ajuns după gratii
Două asistente medicale au ajuns după gratii

Cele două cadre medicale au fost arestate pentru mituirea unui ofiţer de poliţie şi au fost filmate când se rugau de acesta să primească şpaga: “o să aveţi de câştigat de la noi şi-o să ne pomeniţi câte zile o-ţi avea.” Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti, care a emis mandatele de arestare preventivă pe numele celor două, a remarcat că acestea „se întrec în promisiuni de beneficii ce vor fi acordate denunţătorul

Adriana Ionescu, asistentă medicală la Spitalul Judeţean Galaţi şi Luminiţa Gabriela Tirim asistentă medicală la Casa Judeţeană de Pensii Galaţi încercau să influneţeze ofiţerul de poliţie să soluţioneze favorabil un dosar penal în care efectua cercetări faţă de mai multe cadre medicale ale Spitalului Judeţean Galaţi privind întocmirea în fals a unor dosare de pensionare pe caz de invaliditate. Ancheta vizează falsificarea a circa 200 dosare de pensie, în schimbul sumei de 2000 euro  pe dosar.

Rugăminte pentru şpagă


La data de 25 noiembrie 2011, din suma totală promisă, Ionescu Adriana a dat denunţătorului suma de 10.000 lei. De asemenea, la data de 1 decembrie 2011, Ionescu Adriana şi Tirim Luminiţa Gabriela au dat denunţătorului suma de 6.000 lei, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Ionescu Adriana: Toată viaţa dumneavoastră …o să aveţi de câştigat de la noi şi-o să ne pomeniţi câte zile o-ţi avea…O să fiţi cel mai mulţumit om din câţi există pe lume! Cel mai mulţumit om! Cel mai mulţumit! Deci noi… nu că ne achităm! Deci ..cu vârf şi îndesat…
Tirim Luminiţa Gabriela: Până închidem ochii o să ştim…
Ionescu Adriana: Până închidem ochii…
Tirim Luminiţa Gabriela: Când îi Moş Crăciun…
Ionescu Adriana: În fiecare Crăciun…
Tirim Luminiţa Gabriela: şi când îi 1 martie şi când îi Paşte…
Ionescu Adriana: La fiecare Paşti, la fiecare zi de-a dumneavoastră, a soţiei şi la fiecare…Deci nu numai acum!”


Au promis 50.000 de lei.


Cele două asistente sunt acuzate de dare de mită, iar Tribunalul bucureştia  decis emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru pentru 29 de zile. “În perioada 23 noiembrie 2011 - 1 decembrie 2011, inculpatele Tirim Luminiţa-Gabriela, asistentă medicală la Casa Judeţeană de Pensii Galaţi şi Ionescu Adriana, asistentă medicală la Spitalul Judeţean Galaţi au promis suma totală de 50.000 lei unui ofiţer de poliţie judiciară din cadrul MAI-Direcţia Generală Anticorupţie (denunţător) pentru ca acesta să soluţioneze favorabil un dosar penal în care efectua cercetări penale faţă de mai multe cadre medicale din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi privind întocmirea în fals a unor dosare de pensionare pe caz de invaliditate. În acest dosar penal, cele două inculpate aveau calitatea de învinuit”, susţin procuorii DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite