Stadiul dosarului „10 August”. Şeful parchetelor militare: „Nu se reia de la zero. Cercetăm conduitele militarilor implicaţi în evenimente” EXCLUSIV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/Adriana Neagoe
FOTO Inquam Photos/Adriana Neagoe

Dosarul „10 August” a revenit, la începutul acestei săptămâni, la Secţia Parchetelor Militare (SPM) din PÎCCJ, cercetarea penală fiind reluata exact din momentul în care dosarul a fost declinat la DIICOT, a declarat pentru „Adevărul” procurorul Cătălin Ranco Piţu, şeful SPM.

„Dosarul 10 august a ajuns la SPM luni, 13 decembrie. Tot ce vă pot spune în acest moment estre că noi îl vom lucra exact din momentul în care acesta a fost declinat către DIICOT., deci practic nu se raia de la 0. Suntem la nivel de suspecţi cu cercetările în momentul de faţă, acestea vizând conduitele militarilor implicaţi în evenimentele din data de 10 August”, a declarat Cătălin Ranco Piţu.

Magistratul a subliniat faptul că probatoriile administrate şi actele de urmărire penală deja efectuate rămân valabile.

Dosarul 10 august a fost redeschis în acest an, la solicitarea unuia dintre participanţii evenimentelor din Piaţa Victoriei, după ce, anterior, prin ordonanţa dată pe 26 iunie 2020, procurorii DIICOT au dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârşirii, în forma tentativei, a infracţiunii de acţiuni împotriva ordinii constituţionale şi declinarea competenţei de efectuare a urmăririi penale pentru purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, cu referire la mai mulţi şefi ai Jandarmeriei: Laurenţiu Cazan, Mihai Chirică, Sebastian Cucoş şi Ionuţ Sindile.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite