Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Exerciţiu SRI. Atac armat simulat la ambasada Israelului VIDEO

1
22 Sep 2019 12:40:33
Autor: Valentin Bolocan

La ambasada Israelului are loc, duminică, un exerciţiu antitero organizat de SRI şi instituţiile din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, urmând să fie testate, printre altele, răspunsul în teren al autorităţilor cu responsabilităţi, anunţă Serviciul.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de SRI, vor fi testate răspunsul în teren al autorităţilor cu responsabilităţi, coordonarea activităţilor, dar şi derularea în comun de măsuri investigative şi post-incident. Concret, a fost simulat un atac armat în incinta imobilului în care funcţionează ambasada, precum şi detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat.

Astfel s-a testat răspunsul dispozitivului de protectie al ambasadei, precum şi efectuarea intervenţiei prirotehnice. Astfel de exercitii sunt derulate relativ frecvent de autorităţile competente naţionale şi sunt utile pentru a testa si valida cooperarea în teren a forţelor implicate.

A fost transmis şi un mesaj pe sistemul Ro Alert în zona ambasadei Israelului din Bucureşti.
 
 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Iulian Arion
22.09.2019, 17:11:22

Se fac exercitii cu astfel de atacuri, desi ele nu s-au intamplat, iar Romania are 0 (zero) index al terorismului. Trebuie facute altfel de exercitii: - patrunderea cu forta in imobilele in care se afla comerciantii de droguri, - descinderea in "cluburile" din marile orase in care sunt sclave sexuale si se consuma droguri. Israelienii stiu cel mai bine sa se apere.