Experimentul simplu al unui microbiolog care demonstrează cât de utilă este masca de protecţie FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un microbiolog american a făcut un experiment simplu, în care a arătat care este efectul picăturilor de salivă rezultate în urma vorbitului, a tusei sau a cântatului asupra unor culturi de bacterii. El a făcut aceleaşi teste în două ipostaze: cu mască de protecţie şi fără.

Rich Davis, directorul unui laborator de microbiologie din Spokane, statul Washington, a făcut o comparaţie între efectul picăturilor de salivă expectorate atunci când poartă mască şi când nu.

„Ce face o mască de protecţie? Blochează picăturile de salivă pe care le eliminăm. Două demonstraţii simple. Prima: am strănutat, cântat, vorbit şi tuşit înspre aceste platouri conţinând culturi de bacterii, cu şi fără mască pe figură. Coloniile de bacterii arată locul unde au aterizat picăturile de salivă. Purtatul măştii blochează aproape toate picăturile”, a scris Rich Davis pe Twitter, unde a ataşat poze ale experimentului, arată digi24.ro.

Imagine indisponibilă


„Al doilea experiment: am aşezat platouri cu bacterii la distanţă de 60 cm, 120 cm şi 180 cm şi am tuşit tare în direcţia respectivă pentru aproximativ 15 secunde. Am repetat experimentul fără mască. După cum se vede pe platourile cu cultură de bacterii, picăturile de salivă aterizează la o distanţă mai mică de 180 cm, însă purtarea măştii le blochează aproape pe toate”, a explicat el faza a doua a experimentului.

Imagine indisponibilă

El a mai precizat că o cultură de virusuri poate reacţiona diferit, dar experimentul lui arată cum picăturile de salivă expectorate de noi pot răspândi o infecţie şi cum purtarea măştii le blochează.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite