Expert în domeniul poliţiei judiciare despre ultimul gest al ucigaşului poliţistului din Timiş: „Mă aşteptam să se sinucidă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: MAI
FOTO: MAI

Un consultant în domeniul poliţiei judiciare, Valeriu Suhan, spune că se aştepta ca ucigaşul poliţistului din Timiş să recurgă la un gest extrem, cum ar fi sinuciderea. Potrivit acestuia, criminalul era conştient că va primi o pedeapsă drastică pentru fapta comisă.

„Nu vreau să sune macabru, dar mă aşteptam să o facă, şi mă aşteptam să o facă mai devreme. El ştia că va primi o pedeapsă foarte mare, aşa încât, eu m-am mirat că l-au mai găsit în viaţă atunci când l-au prins. Dar desigur, fiind în puşcărie, probabil că a conştientizat ce îl aşteaptă. Este totuşi de mirare neglijenţa celor care erau datori să-i asigure paza, tocmai pentru a preîntâmpina un asemenea gest. Condiţia lui psihică era cunoscută, iar paza lui trebuia să fie sporită”, a declarat consultant în domeniul poliţiei judiciare, Valeriu Şuhan, conform Mediafax.

Şuhan susţine că regimul de detenţie pentru cei care ucid un poliţist este mult mai aspru: „Dacă vorbim de un ucigaş de poliţist, sigur că regimul de detenţie este mai delicat, cu ghilimelele de rigoare”, este de părere Şuhan.

Valeriu Şuhan a mai spus că dotarea poliţiştilor operativi este una precară. „În ceea ce priveşte dotările, să ştiţi că pistolul Carpaţi este unul foarte bun, am avut şi eu acest pistol, şi am tras foarte bine cu el. Pentru ceea ce înseamnă o armă de apărare, este un foarte bună. Dar, dacă ne referim la dotarea poliţiştilor, sunt foarte multe de făcut, pentru că lucrurile la nivelul poliţiştilor operativi stau foarte prost”, mai declară Valeriu Şuhan.

Marcel Ionel Lepa, bărbatul acuzat că l-a ucis duminică, 2 iunie, pe poliţistul Cristian Amariei, în localitatea Izvin, a fost găsit spânzurat luni dimineaţa. Acesta s-a spânzurat în celula în care era închis la Penitenciarul Popa Şapcă din Timişoara. Reprezentanţii Ambulanţei au încercat să îl resusciteze, însă fără succes.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite