Experţi ruşi inspectează o instalaţie militară din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Experţi militari ruşi FOTO Business Insider
Experţi militari ruşi FOTO Business Insider

Experţi ruşi inspectează astăzi o instalaţie militară din România, în conformitate cu prevederile Documentului de la Viena privind măsurile de creştere a încrederii şi securităţii în spaţiul OSCE, potrivit unui anunţ făcut de şeful Centrului rus pentru reducerea ameninţărilor nucleare, Serghei Râjkov.

„Inspecţia va avea loc pe data de 28 martie 2017 şi va dura o zi“, a declarat oficialul rus, citat de agenţia de stat Tass.

„O inspecţie de acest fel are drept scop verificarea informaţiilor privind forţele de apărare şi planurile referitoare la desfăşurarea principalelor categorii de armament şi tehnologii“, a adăugat el.

Râjkov nu a precizat locul desfăşurării inspecţiei.

Documentul de la Viena privind măsurile de creştere a încrederii şi securităţii în spaţiul OSCE, adoptat în 2011, prevede realizarea de schimburi de informaţii în domeniul apărării între statele membre, incluzând inspecţii şi trimiterea de observatori militari.

Astăzi, un alt oficial militar rus s-a arătat deranjat de patrulele desfăşurate de americani în Marea Neagră, considerând că reprezintă o ameninţare pentru securitatea Rusiei.

„Mobilizarea de baze americane în Europa, navele dotate cu sisteme antirachetă (desfăşurate, n. red.) în mări şi oceane în apropierea teritoriilor ruse creează un important potenţial ascuns în vederea unui eventual atac nuclear contra Rusiei“, a declarat adjunctul şefului Biroului general operaţional al Statului Major Rus, generalul Viktor Poznihir.

Tentativa Statelor Unite de a avea avantaj faţă de Rusia şi China subminează sistemul de securitate la nivel mondial, mai spune Poznikhir.

Experţii militari ruşi estimează că Statele Unite vor avea, la orizontul lui 2020, până la 1.000 de rachete interceptoare la dispoziţia sa, ceea ce ar fi o ameninţare pentru capacitatea balistică a Rusiei, notează portalul pro-Kremlin Sputnik.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite