Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Expertiza medico-legală în cazul bebeluşilor din Suceava, morţi din cauza infecţiilor nosocomiale acum aproape 4 ani, nu este gata

2
6 Dec 2019 16:18:05
Autor: Laurenţiu Sirbu
părinţii unuia dintre copiii care şi-au pierdut viaţa au pierdut procesul pentru tergiversarea cauzei şi au plătit cheltuielile de judecată
părinţii unuia dintre copiii care şi-au pierdut viaţa au pierdut procesul pentru tergiversarea cauzei şi au plătit cheltuielile de judecată

Potrivit cotidianul Libertatea, la patru ani de la decesul a trei bebeluşi la Spitalul din Suceava după ce au contactat piocianic, germenele unei infecţii nosocomiale multirezistent la antibiotice, expertiza medico-legală nu este gata.

La aproape patru ani de la decesele a trei beebluşi la Spitalul din Suceava ca urmare a infecţiei cu piocianic, germenele unei infecţii nosocomiale multirezistent la antibiotice, expertiza medico-legală nu este gata, scrie Libertatea. „Familia Manea, una dintre cele trei care au pierdut un nou-născut la Suceava, a aflat, de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, că expertiza medico-legală, solicitată încă din martie la IML Iaşi, nu este încă gata”.

Potrivit sursei citate, deşi există un dosar penal deschis în cazul decesului celor trei nou-născuţi, în ianuarie 2019, expertiza medico-legală nici măcar nu fusese cerută. De altfel, în februarie 2019, părinţii unuia dintre copii au pierdut procesul pentru tergiversarea cauzei şi au plătit cheltuielile de judecată
 
Nimeni din spital n-a fost încă audiat, deşi, în februarie, se împlinesc patru ani de la decesul primului copil, Vasile Emilian Haidamac, cel care a trăit doar 27 de ore.
 
Toţi cei trei copii s-au născut în acelaşi loc şi au decedat după maximum două săptămâni, din aceeaşi cauză. Un singur lucru a fost diferit, modul în care părinţii au aflat că micuţii s-au infectat: fie „mama era infectată deja”, fie infecţiile nu existau, fie au fost ameninţaţi cu datul în judecată pentru hărţuirea spitalului.
Citeşte întreaga ştire: Expertiza medico-legală în cazul bebeluşilor din Suceava, morţi din cauza infecţiilor nosocomiale acum aproape 4 ani, nu este gata! 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

adrian hora
6.12.2019, 16:26:36

daca nu se implica massmedia nu se va face nimic

+1 (1 vot)
Moftangiul Român
6.12.2019, 16:26:55

Daca parintii merg la CEDO o sa fie bubuit statul roman de-i pleznesc cusaturile la toate incheieturile. Trebuie sa se termine odata cu inconstienta tuturor celor din structurile statului: in primul rand pentru ca cei mici sa nu mai moara, in al doilea rand pentru ca sa isi faca treaba cand fac expertizele si in al treilea rand pentru ca daca Romania va fi amendata atunci nu ei ci noi, din taxe si impozite, vom plati nota de plata!

+2 (2 voturi)
Modifică Setările