Extremiştii răi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maghiarii. Aceştia sunt extremiştii răi care trebuie opriţi la graniţele patriei, care trebuie declaraţi persoana non-grata, pentru care preşedintele şi instituţiile trebuie să acţioneze, să reacţioneze, să se autosesizeze, să ia măsuri.

Zilele acestea, ochii vigilenţi ai democraţiei româneşti au stat aţintiţi pe capra extremistă din curtea vecinului maghiar. S-a analizat profund şi s-a dezbătut afectat, pentru ca la final diagnosticul să fie amânat până anul viitor pe vremea asta - problema e arzătoare.

Toată lumea politică dar şi cetăţenii responsabili au marcat astfel ceea ce ar trebui să fie Ziua Spiritului Democratic Românesc. Datorăm maghiarilor - sau, în mod paradoxal, mai curând extremiştilor lor - ziua de 15 martie, care este în fiecare an data la care se deşteaptă-n popor dragostea de democraţie şi patriotismul carpato-danubiano-pontic.

Sărbătoarea asta nu e ca toate celelalte, nu e cu mici şi bere în pădurea de pet-uri de-a doua zi. E mai curând o Mioriţa contemporană, cu baciul ungurean în eternul rol de agresor şi cu ciobănaşul român stând tolănit şi demn în fotoliu, privind avid la dezbaterile TV sau comentând cu aplomb pe forumuri: huă ungurilor.

În fine, bine că măcar extremismul maghiar mai trezeşte instituţiile româneşti din dulcea astenia de primăvară-vară-toamnă-iarnă. Extremismul nostru românesc, cu infime defilări ridicole de care s-ar ruşina până şi CZ Codreanu şi cu politicieni mainstream construind ziduri sau sterilizând din gură nu mai mişcă pe nimeni - de la Parchet şi Preşedinţie până la ultimul privitor. În numele statului de drept nu se duc lupte cu extremismul.

Până la anu’, pe 15 martie.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite