Facebook înăspreşte regulile pentru live streaming

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook

La summitul Christchurch de la Paris, se pun bazele unei iniţiative care să împiedice pe viitor filmările live de la atentate teroriste. Şi Facebook a anunţat propriile măsuri.

Platforma social media vrea să-şi înăsprească regulile pentru live streaming. Utilizatorii care încalcă anumite reguli nu vor mai avea voie să folosească în viitor funcţia live video, a anunţat Facebook. Concernul american reacţionează astfel la ceea ce s-a întâmplat în timpul atacului terorist asupra a două moschei din oraşul neozeelandez Christchurch, în urmă cu două luni. Atentatorul a filmat atunci live pe Facebook cum îşi ucidea victimele. În timpul atentatului au murit 51 de oameni, printre care şi copii.

O singură încălcare va duce la interdicţie

„După oribilul atentat terorist din Noua Zeelandă, am analizat ce putem face pentru ca această funcţie să nu poată fi folosită spre a face rău cuiva sau a răspândi ura“, a declarat Guy Rosen, vicepreşedintele Facebook.

Ca exemplu de încălcare gravă a regulilor, acesta a menţionat postarea linkurilor către grupări teroriste.

Rosen a adăugat că o singură încălcare va atrage după sine blocarea serviciului live streaming pentru o anumită perioadă de timp. De asemenea, userii care nu vor mai putea ultiliza funcţia respectivă, nu vor putea nici să cumpere publicitate pe Facebook. Regulamentul va intra în vigoare în săptămânile următoare.

Summit Christchurch la Paris

Concernul a mai anunţat că va investi aproximativ 6,7 milioane de euro în parteneriate de cercetare cu trei universităţi americane, pentru a îmbunătăţi, printre altele, identificarea facială din înregistrările video. Algoritmii Facebook au avut parţial probleme în a identifica copii ale materialelor video filmate la Christchurch şi repostate, dacă acestea fuseseră uşor modificate.

Jacinda Ardern şi Emmanuel Macron în faţa Palatului Elysee de la Paris

image

Anunţul Facebook a venit la scurt timp înaintea convocării miercuri a summit-ului Christchurch la Paris de către prim-ministra Noii Zeelande, Jacinda Ardern, şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. În colaborare cu alţi şefi se stat şi de guvern, Ardern şi Macron vor să împiedice filmări live de la atentate teroriste, aşa cum s-a întâmplat la Christchurch.

Facebook a avut probleme după filmarea de la Christchurch

Un extremist de dreapta australian şi-a filmat atentatele asupra a două moschei din Christchurch, la mijlocul lunii martie, într-un video live pe Facebook de 17 minute. Conform Facebook, prima notificare către utilizatori a apărut la 12 minute după încheierea filmării. În timpul filmării live, imaginile au fost văzute de mai puţin de 200 de utilizatori, iar ulterior de 4000, înainte de a fi şterse de Facebook.

Dar, conform platformei de socializare, un utilizator încărcase o copie pe un site de file sharing, lucru care a dus la multiplicarea rapidă a materialului video. Reprezentanţii Facebook au declarat că au fost nevoiţi să şteargă numai în primele 24 de ore după atentat 1,5 milioane de materiale video în care apăreau imagini de la Christchurch.

Lavinia Pitu - Deutsche Welle

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite