Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Facturile săptămânii ce se încheie

19
3 Jun 2018 08:21:32
Mircea Morariu

Preţ de aproape o săptămână presa scrisă şi audiovizuală, opinie publică, alegători, boieri, curteni, oşteni au urmărit cu sufletul la gură regrupările de pe scena politică din România.

Rolul de vedetă i-a revenit partidului PRO ROMÂNIA al d-lor Victor Ponta şi Daniel Constantin care vreme de cel mult două zile şi-a revendicat şi savurat gloria de a fi anulat, prin instrumentul stimulării traseismului politic, supremaţia coaliţiei PSD-ALDE din Camera inferioară a Parlamentului România.

În rest nu am reţinut nimic notabil din noianul de vorbe, adesea în contradictoriu, rostite la posturile de televiziune luate cu asalt de liderii partidului, lideri cărora li s-a alăturat dl. Sorin Câmpeanu. Probabil şi domnia sa tot lider al cărui rost a fost să teoretizeze valoarea modelelor în politic, făcându-se a uita faptul că s-a numărat printre iniţiatorii dezgustătorului apel de susţinere la şefia Ministerului Educaţiei Naţionale a agramatului rector al Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava dl. Valentin Popa, zis şi Pamblică, insul care de pe scaunul unde a stat cândva Spiru Haret urmează exemplul şefei domniei sale, d-na prim-ministru Viorica Vasilica Dăncilă, şi siluieşte impardonabil limba română. Încă vreo două-trei modele precum domnii Popa şi Câmpeanu şi devine cum nu se poate mai limpede că la capitolul Educaţie România nu mai are nici o şansă, indiferent dacă la putere rămâne PSD sau vine PNL ori partidul PRO ROMÂNIA. 

Domnii Ponta şi Constantin, cu toată maşinăria lor de vorbe, nu au reuşit să ne lămurească, adică să ne spună nimic concret în privinţa acţiunilor viitoare, creatoare şi de anvergură ale formaţiunii politice pe care o conduc. Singurul lucru ce a rezultat limpede din discursurile lor e că doresc să se răzbune pe dl. Dragnea. Adică să îl înlăture de la şefia PSD şi să le dea câte o dregătorie cu valoare compensatorie celor care au fost deposedaţi de funcţii la vârful social-democraţiei româneşti începând cu vara anului 2015, atunci când, prin sperjur, manipulare şi ticăloşie, prin înşelarea bunei credinţe a d-lui Ponta, la şefia PSD s-a instalat dl. Liviu Dragnea. Care şi-a numit în orice post mai acătării câte un consătean al domniei-sale. În rest, aceeaşi vorbărie cu care dl. Ponta ne bombardează periodic şi fără milă de când a ieşit din silenzio stampa şi nimic mai mult.

Partea proastă e că deranjamentul de la nivelul coaliţiei PSD-ALDE din Camera Deputaţilor nu a durat decât câteva zile. Fiindcă exact atâţia deputaţi cât trebuie spre a se reface vechea situaţie au părăsit PMP-ul d-lui Băsescu nu mai departe decât marţi dimineaţa, în prima zi de lucru a Săptămânii parlamentare. Aceasta poate spre a-i da dreptate liderului partidului care cu nici 12 ore mai devreme, bine-dispus şi pus pe şotii, pe debitat vorbe de clacă ba despre justiţie, ba despre DNA, ba despre preşedintele Iohannis, mai ales că se afla luni seara la TVR în selecta, iradiant-inteligenta companie a domnilor Ion Cristoiu şi Ionuţ Cristache, două personaje abjecte care compromit însăşi ideea de televiziune publică în România, însă cine se aseamănă se adună, a meditat filosofic că orice greşeală se plăteşte şi că este o factură pentru toate. Factura aşteptată i-a venit domnului Băsescu chiar a doua zi. Este cu o surpriză imensă. PMP a rămas fără grup parlamentar. Nu spunea oare chiar dl. Băsescu, aprobat de cei doi iluminaţi care jubilau la orice atac al fostului preşedinte la adresa d-nei Kōvesi, că noilor partide politice le lipseşte capacitatea organizatorică? Viaţa a dovedit încă o dată că dl. Băsescu are dreptate. Chiar dacă PMP nu e chiar nou creat. Dar nici vizibil nu a fost vreodată.Şi mai ales, vorba ardeleanului, cam de nici o treabă.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Vanatorul/d.c.
3.06.2018, 09:44:29

”Preţ de aproape o săptămână presa scrisă şi audiovizuală, opinie publică, alegători, boieri, curteni, oşteni au urmărit cu sufletul la gură regrupările de pe scena politică din România.” ”Cu sufletul la gura”..? Traseistii si manevrele Pro Romania si PSD,..? Aiurea..! PSD si ALDE aveau oricum sustinerea ”masiva” a UDMR si a minoritatilor ciolanare. Cei cativa parlamentari plecati la gasca de frituristi Pro Romania, nu puneau nici o secunda in primejdie guvernarea PSD+ALDE.. Inteleg ca randasilor mediatici iohannisto-lulutani si celeilalte mafii nationale PNL le crescusera tensiune si pulsul gandindu-se la posibilitatea unei motiuni ce cenzura incununata de succes si la punerea la butoanele cascavalului bugetar si ale avutiei nationale a unor mafioti PNL+fripturisti circari ai USR+ vreo 2 fomisti de Pro Romania si PMP+ inca ceva umplutura. Ce l-ar fi coafat pe plantatul lui Kovesi si Coldea la Cotroceni sa aiba exact acum un ”guvern al meu” si o majoritate parlamentare care ar fi statutat imediat prin OUG si legi in procedura de urgenta ca ”Luluța si Iohannis sunt mai destepti, mai frumosi, mai curati, mai fara de greseala si mânăreala, si in general, mai presus de Dumnezeii tutoror religiilor din intreaga galaxie”. Fugitii de la PMP la PSD..? N-ai ce le reproșa fostilor lachei ai lui Gabriel Oprea..! N-au facut decat sa se intotarca ..la origini..! In partidul lui Basescu riscau sa moara de foame..! Cu siguranta la viitoarele alegeri parlamentare, Basescu , vulpoi batran, si-ar fi trecut pe liste pemepisti de increderea, urmand ca astora veniti de la UNPR dupa ce fusesera abandonati de tata Oprea, si de care a primit gratis sedii, logistica si alte valori, sa le dea un sut in dos. Oricum nu-i mai baga nimeni in seama in PMP sau in presa, partidul lui Basescu fiind dus in cârca si promovat in mass media de un singur om: Basescu:)) Si rugati-va ca Basescu sa-si duca inca o data partidul in parlament. Fara cei 5% votanti ai acestuia, asa zisa ”dreapta” nu numai ca nu va intra la guvernare nici in 2020, dar nici nu va mai exista ca ”opozitie”..! Vom avea un nou USL..! Mafiotii PNL sunt prea hamesiti si, daca nu vor avea partide parlamentare mai mici dar suficiente pentru o majoritate care sa-i aduca la guvernare, nu vor mai sta in opozitie si dupa alegerile din 2020. Vor bate palma cu mafiotii PSD asa cum au mai facut-o..! Prin vanzarea PDL de catre ”acoperitul” Noii Securitati Vasile Blaga, s-a reinstaurat practic, din nou si pentru o lunga perioada de timp, hegemonia dualismului mafiot postdecembrist PSD+PNL, cele 2 mafii nationale urmand sa jefuiasca si sa batjocoresca in continuare Romanie, fie separat si ..alternativ, fie in alianța..! De fapt asta a insemnat ”debasificarea tarii”, pe care o promiteau si mafiotii pesedisti si cei penelisti dar si escrocul imobiliar aflata azi la Cotroceni..!

-1 (5 voturi)
Vanatorul/d.c.
3.06.2018, 10:41:10

Observatie off topic referitoare la unii internauti si afectiunile lor psihice, pe care acestia si le exhiba cu o insistenta de-a dreptul..copitata : unii indivizi (si..individe) in mod evident frustrati (frustrate) si cu probleme la mansarda, nu vor intra niciodata pe site-urile ziarelor pentru a comenta articole si, eventual, pentru a purta discutii pe marginea subiectelor articolelor cu alti comentatori, ci doar pentru a se autodemonstra ca atare, cersind atentia din postura de..”corectori”, sau repetand papagaliceste si tamp spusele altora. Philippe Geluck are o explicatie mai simpla si mai draguță referitoare la comportamentul inconstient al unor astfel de indivizi: „Când ești mort, nu știi că ești mort. Pentru ceilalți e trist. La fel și când ești prost..”:)

-1 (3 voturi)
Radu Mircea
3.06.2018, 11:44:11

# Dupa o veche zicere , '' dusmanul dusmanului meu este prietenul meu '' . Daca acum singurul care sare la gitu' lui Livache se numeste Ponta ( de parca opozitia este anesteziata ) , nu pot decit sa ma bucur de incaierarea shacalilor . lncaierarea ii subrezeste pe amindoi . Desigur nu uit pasivenia cirlanului , nici logorea cronica de care sufera , dar am rabdare sa vad muscaturi adevarate intre cele doua potai . Acum numai se miriie si latra unele la altele .

+1 (3 voturi)
Radu Mircea
3.06.2018, 11:50:56

# Vinatorul/d.c. lncerc sa inteleg de unde iti vine paraponul asta pe lohanis ??? Nu ma sparg de admiratie pentru turistul de la Cotroceni , da' un merit tot ii gasesc : Realizezi ca cealalta varianta se numea V V Ponta ??? Ce ai fi vrut sa facem ??? Reamintesc ca inca ma doare mina stinga de sunt obligat sa ridic sticla de bere cu dreapta de cind l-am votat pe taica lliescu ca sa nu ne pricopsim cu un Vadim presedinte . lntodeauna am avut de ales raul cel mai mic . Parca niciodata binele .

0 (2 voturi)
Zâna Măseluţă®
3.06.2018, 10:12:38

Mircea Morariu „dl. Valentin Popa, zis şi Pamblică,... siluieşte impardonabil limba română ...” Foaie verde de chirpici, Să vedem ce-avem aici: ...devine cum nu se poate mai limpede că, la capitolul, Educaţie România nu mai are nici o şansă” (MM)

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările