articolul anterior articolul urmator

„Fake news“ ca armă strategică în acţiunile de dezinformare contra României

62
13 Sep 2017 10:07:27
Cristian Unteanu

62 Comentarii

catalin toader
13.09.2017, 10:23:26

Raman siderat cati dintre cunoscutii mei (sltfel, oameni de buna credinta, destul de bine educati, cel putin sub raportul anilor petrecuti prin scoli, si , credeam eu, cu spiritul critic la purtator) isi iau informatiile exclusiv de pe net, din surse dubioase daca nu de-a dreptul ostile. Ca si le iau de acolo, e treaba lor, dar le cred si le mai si distribuie in mediul virtual. I-am numit, generic, "botanisti" si s-au suparat pe mine. De ce "botanisti"? Pentru ca "pun botul" - ma scuzati, dar alta rima n-am gasit. Oricum, mi se pare un termen mai bland decat "idioti utili".

+12 (16 voturi)
Adrian Andrei
13.09.2017, 10:59:45

au trecut 45 de minute si scandalagii postaci inca nu au navalit sa intimideze comentatorii seriosi. Sunt inca la sedinta, se pregateste ceva? O ruda (prin alianta) mi-a raspuns: "mai bine botanista ca mine decat sorosist ca tine!". Biata de ea, merge sa slugareasca in Italia ca sa-si plateasca creditele la casa si salariul sotului, somer deja de 2 ani insa voteaza feroce PSD si-mi reproseaza ca mi-am luat 50 de lei cand am fost in ianuarie in Piata Unirii! Existenta si semnificatia cuvantului "botanist" am descoperit-o la Iasi, dupa ce am devenit moldovean prin "adoptie". Moldovenii adevarati au umor, atunci cand vor!

+7 (15 voturi)
Adrian Foangă
13.09.2017, 10:38:37

Mai degraba, prostia duce la acest fenomen. Pai tu, ca roman de rand, abia o duci de pe azi pe maine, nu rezolvi nimic fara spaga, copiii iti sunt indobitociti la scoala, in spitale mori cu zile, samd....si te freaca grija de bombele nucleare?! Aici se vede prostia, turma marseaza la niste subiecte care nu prezinta niciun interes real pentru ea, niciun avantaj sau dezavantaj... sunt niste fonfleuri deversate in spatiul public pentru a distrage atentia de la problemele reale. Atata timp cat romanul pune botul la mizerii precum: strainii care vor sa ne fure tara, familia traditionala, moaste, invazia ruseasca, samd...va ramane inapoiatul Europei.

+3 (11 voturi)
_wakki m
13.09.2017, 10:48:35

nu văd nimic rău în mutarea armelor nucleare de la Incirlik în România țintă pentru armele nucleare ruse eram oricum și asta nu de ieri de azi, ci de vreo 60 de ani măcar așa va exista o miză, scuturi antirachetă, posibilități de contramăsuri și răspuns, într-un cuvânt elemente de descurajare pe care să le înțeleagă și porcul ivan, care nu înțelege decât de ciomag dar toate astea nu sunt deloc obligatorii, pentru că iată, erdogan stă cu armele nucleare americane în ogradă și cu toate astea se înțelege acum foarte bine cu putler, ba mai cumpără de acolo și rachete S-400, deci se poate.

+3 (9 voturi)
D Demostene
13.09.2017, 11:06:31

Wakki , Noi am tinta a rusilor dintotdeauna, dar nu una pe care ar fi avut motiv sa o atace cu arme nucleare.Putin zice, dar nu are nici acum motive, in ciuda constructiei scutului antiracheta de la Deveselu sa ne atace cu arme nucleare in cazul unui razboi nuclear care totusi este foarte putin probabil.Oricum eu nu sunt pentru mutarea rachetelor nucleare din Turcia in Romania.Nu stiu care sunt intelegerile si daca acesta este pret pe care trebuie sa-l platim pentru protectie dar daca am avea de ales, ar fi bine sa refuzam mutarea ''babastarcilor'' din Turcia in Romania.

+2 (4 voturi)