articolul anterior articolul urmator

Familia tradiţională, normală, veritabilă, originară, comercială, ideală…

88
8 May 2018 15:42:12
Daniel Gorgonaru
Familie monoparentală FOTO pexels.com
Familie monoparentală FOTO pexels.com

88 Comentarii

Irimia Mircea
8.05.2018, 15:56:01

Nimic mai simplu: Familia este comuniunea dintre un barbat si o femeie plus copii. Familia extinsa cuprinde toate rudele de sange atat al sotului cat si al sotiei. cele formate dintr-un singur adult nu sunt familii. Cele formate dintr-un adult si copii sunt familii destramate sau dezorganizate. Persoana care si-a pierdut sotul/sotia se numesc vaduv/e si de unul/una singura nu au cum sa se numeasca familii .Chiar daca au si copii. Comuniunile dintre persoane de acelasi se x nu sunt familii .

0 (32 voturi)
Radu Mircea
8.05.2018, 16:30:00

# lrimia Mircea Esti '' dashtept '' lrimio .... Toate rudele de singe de Adam incoace bre . Caz in care miroase a endogamie . Dar sa nu ducem totul la absurd . Fiecare isi poate forma si numii grupul familial cum doreste , fara a suporta etichetele popicilor , politrucilor , binevoitorilor de tot soiul , fiindca insasi familia a suferit atitea schimbari de-a lungul timpului incit numai de stabilitate nu se poate vorbi . Eu de exemplu consider ca si catelul meu face parte din familie si daca cineva se ia de el e ca si cum se ia de mine ( lucru total contraindicat ) . Toata povestea asta cu semnaturile , Coalitia Familiala , referendumul este un balon de incercare pentru BOR . Vor sa vada daca le iese vrajeala cu schimbarea Constitutiei , caz in care vor putea arata pisica oricind , oricui , cerind orice . A trecut putina vreme decind popicul sef era membru de drept in Senatul Romaniei iar popii politicieni erau la ordinea zilei .

+4 (32 voturi)
Alexandru Preda
8.05.2018, 16:30:52

Cu cata ușurință numiți familie dezorganizata o familie decenta rămasă in urma divorțului de un bărbat curvar sau bețivan.

0 (20 voturi)
Galeriu Crestinu
8.05.2018, 16:24:47

Cea mai traditionala familie este cea regala de la Curtea Regelui Cioaba sau ...la Strehaia ....Timisoara....caci de 28 de ani acestia numai prospera in avere si se inmultesc in fericire fara sa auzim de sinucideri si feriti de nenorocirile care se abat numai peste romanii de rand cu familiile dezbinate de atata saracie plecati la munca pentru o paine amara...

0 (8 voturi)
altVasile
8.05.2018, 16:32:01

Daniel Gorgonaru, ați tot întins și tot întins coada sărmanului motan până când i-ați rupt-o de tot! Iar la urmă ai ieșit un ghiveci cu de toate (indigestia este garantată): - Numărul? Nu contează! Pot să fie 5 tovarășe și 5 tovarăși, care se tot rotesc între ei! Un fel de bufet suedez de estență sovietică! - Componența? 2 oameni, un motan și o scroafă! Este și aceasta o familie?! - Sexul? 2 lesbieni îndrăgostiți de un copil adoptat de ce nu ar întemeia și ei o familie, pardon o sodomo-pedofilie?! Important este fie ”sentiment”, d-le, acolo! Dar poate că pe lângă sentimente (instabile și oscilante prin natura lor) ar trebui să fie ceva mai mult la baza unei familii: principii, angajament, respectarea cuvântului dat, adevăr. Poate că nu trebuie să reinventăm roata și nici să redescoperim ”apa caldă”?! Și poate că ar fi bine să-L întrebăm și pe Dumnezeu, creatorul omului, cum stau lucrurile cu familia? Dacă nouă ne este atât de greu să o definim! ”18 Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.” 19 Domnul Dumnezeu a făcut din pământ toate fiarele câmpului şi toate păsările cerului şi le-a adus la om, ca să vadă cum are să le numească, şi orice nume pe care-l dădea omul fiecărei vieţuitoare acela-i era numele. 20 Şi omul a pus nume tuturor vitelor, păsărilor cerului şi tuturor fiarelor câmpului, dar, pentru om, nu s-a găsit niciun ajutor care să i se potrivească. 21 Atunci, Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om, şi omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei. 22 Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om. 23 Şi omul a zis: „Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi ‘femeie’[b], pentru că a fost luată din om.” 24 De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup.”

+3 (21 voturi)