Femeia acuzată că a comis crima de la metrou rămâne în arest. În sala de judecată a cerut confruntarea cu fata pe care a împins-o în staţia Costin Georgian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magdalena Şerban a împins pe data de 12 decembrie o tânără sub roţile trenului
Magdalena Şerban a împins pe data de 12 decembrie o tânără sub roţile trenului

Femeia care a comis crima de la metrou, acuzată de omor calificat şi tentativă de omor după ce a împins o tânără pe şine, a contestat fără succes la  Curtea de Apel Bucureşti, arestarea sa preventivă. Decizia instanţei este definitivă.

UPDATE 14.45 Curtea de Apel a respins ca nefondată contestaţia formulată de Magdalena Şerban împotriva deciziei Tribunalulu Bucureşti de arestare preventivă. Decizia este definitivă.

UPDATE 13.00 Magdalena Şerban le-a cerut miercuri judecătorilor de la Curtea de Apel să fie pusă în libertate, susţinând că vrea să fie confruntată cu victima care a scăpat în staţia Costin Georgian. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, în momentul în care a fost adusă în sala de judecată, câţiva arestaţi aflaţi în boxă au strigat: „criminala!”.

Sursele mai spun că Magdalena Şerban a fost incoerentă în declaraţia dată în faţa magistraţilor. Ea le-a cerut judecătorilor să fie plasată în arest la domiciliu sau control judiciar şi a precizat că locuieşte în Craiova. Femeia a arătat că se află în greva foamei şi că a fost lovită în arest de un gardian. Ea a solicitat în instanţă o confruntare cu tânăra din staţia de metrou Costin Georgian, arată Digi24.

Conform surselor, femeia a mai susţinut că a avut „o discuţie” cu prima tânără, iar cu a doua „o altercaţie”, dar că nu a văzut când aceasta din urmă a căzut sau când a venit metroul.

Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a criminalei de 36 de ani încă de pe data de 13 decembrie. Magdalena Şerban a împins pe 12 decembrie o tânără pe liniile de metrou provocând moartea acesteia şi a lovit-o cu piciorul în zona capului. Incidentul s-a petrecut la staţia de metrou Dristor 1. Mai mult, aceasta a încercat să împingă o altă tânără în faţa metroului cu câteva ore înainte, la staţia Costin Georgian.

Potrivit avocatului din oficiu, femeia a văzut imaginile surprinse de camerele de supravegherele şi a susţinut că acestea sunt fabricate. Mai mult, suspecta a cerut să vadă actul de deces al victimei sale.

Are discernământ?

Magdalena Şerban urmează să fie examinată de medicii psihiatri, care vor stabili dacă a avut sau nu discernământ când a împins-o pe tânăra de 25 de ani în faţa metroului. Suspecta este în arest preventiv la spitalul Penitenciar Jilava.

„Nu a vrut să comunice, a avut o reacţie de ţipăt, urlete: "nu este adevărat, aceste imagini sunt fabricate", a mers pe negaţie. A precizat că nu consideră că victima ar fi murit, decât dacă i s-ar fi arătat un act de deces în acest sens. Nici în seara când a fost adusă la Poliţia Capitalei nu se putea discuta cu ea, nu se putea comunica sub nicio formă, mai pe româneşte sau în limbaj neacademic, bătea câmpii. Era şi este incoerentă în privinţa afirmaţiilor pe care le-a făcut”, a declarat Marilena Grigore, avocat din oficiu, la Antena 3.

Magdalena Şerban, în vârstă de 36 de ani, a fost arestată preventiv pe 13 decembrie de către Tribunalul Bucureşti, ea fiind acuzată de omor calificat şi tentativă de omor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite