Femeia de moravuri uşoare şi agentul secret. Filmul XXX de la Cartagena, în timpul Summitului Americilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Președintele SUA, Barack Obama Foto: Reuters
Președintele SUA, Barack Obama Foto: Reuters

Călătoria preşedintelui american Barack Obama în Columbia, în acest weekend, a fost umbrită de scandalul de prostituţie în care sunt implicaţi cel puţin 11 agenţi ai Serviciilor Secrete, care se ocupau de planul de securitate de la Casa Albă.

De când Washington Post a scris prima oară despre poveste, detaliile au început să curgă despre incidentul din noaptea de petrecere care a avut loc la un hotel din Cartagina, cu două zile înainte de sosirea lui Obama în Columbia, relatează Business Insider.

Presa americană e în focuri

Wall Street Journal a scris că personalul Hotelului Caribe a fost alertat de un conflict iscat între un agent de securitate al Casei Albe şi o femeie cartagineză pe tema unei facturi care ar fi trebuit achitată de agent pentru anumite servicii prestate.

Hotelul a verificat pe urmă cine ar fi putut aduce prostituate la petrecere şi au alcătuit o listă de 22 suspecţi americani, 11 dintre aceştia fiind agenţi ai Serviciilor Secrete şi cinci membri ai forţelor speciale americani. Cu toţii luaseră parte la petrecere.

Ambasada Statelor Unite a confirmat, pe urmă, că cei 11 agenţi au fost chemaţi în America din Columbia, unde erau în misiune cu Barack Obama. Serviciile Secrete au informat, printr-un comunicat dat publicităţii, că cei 11 agenţi au fost concediaţi în urma interogatoriilor de la Washington, la care au fost somaţi să se prezinte.

Daily Mail relatează că „una peste alta", agenţii aveau prostituate în camere şi că, „mulţi" dintre agenţi sunt căsătoriţi.

„Acest comportament în timpul călătoriilor nu este în niciun caz obişnuit al agenţilor noştri. Agenţii îşi fac treaba cu dedicaţie, într-un mod profesionist. Ne cerem scuze pentru orice fel de distragere a atenţiei opiniei puublice de la Summitul Americilor pe care ar fi putut să o cauzeze acest eveniment nefericit", se mai arată în comunicatul Serviciilor Secrete.

Agenţia a explicat că niciunul dintre cei 11 agenţi de securitate nu este membru al gărzii personale de corp a preşedintelui american, Barack Obama.

Cât despre cei cinci membri ai forţelor speciale americane, aceştia au fost somaţi să rămână în Columbia, însă au primit ordin să nu aibă niciun fel de contact cu nimeni.

Un angajat al hotelului a declarat că agenţii au băut foarte mult încă de la sosirea care a avut loc acum o săptămână, releatează businessinsider.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, are încredere în agenţii săi

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama, Jay Carney, a declarat că "preşedintele are încredere deplină în Secret Service", unitatea de elită a poliţiei federale însărcinată cu protecţia sa, citează Mediafax.

În contextul în care acest scandal a afectat, în special în presa americană, participarea lui Obama la summitul de la Cartagena alături de aproximativ alţi 30 de şefi de stat şi de Guvern, Carney a dat asigurări că preşedintele era concentrat pe deplin asupra programului acestei reuniuni internaţionale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite