Femeia de origine română care a furat, în Londra, diamante de 4,2 milioane de lire sterline a fost condamnată. Câţi ani de închisoare i-au dat britanicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diamantele furate de Lulu Lakatos nu au fost găsite până acum.
Diamantele furate de Lulu Lakatos nu au fost găsite până acum.

Lulu Lakatos, femeia de origine română care a furat diamante în valoare de 4,2 milioane de lire sterline, a fost condamnată, miercuri, de un tribunal din Londra,  la 5 ani şi jumătate de puşcărie. Românca a furat pietrele preţioase, în anul 2016, dintr-un magazin de bijuterii de lux, cu ajutorul unui plan sofisticat, demn de scenariul unui film de la Hollywood.

„Credem că este vorba despre furtul individual cu cea mai mare valoare care a fost comis vreodată în ţară", a declarat în timpul procesului procurorul Oliver Mosley, potrivit căruia furtul a fost „o conspiraţie cu cel mai ridicat grad de sofisticare", potrivit Agepres. 

Lulu Lakatos a pretins în 2016 că era o expertă în pietre preţioase, „Anna", mandatată de potenţiali clienţi ruşi pentru a evalua şapte diamante depozitate în seiful magazinului londonez Boodles.

Proprietarul magazinului a plecat pentru scurt timp să vorbească la telefon cu un potenţial cumpărător rus. Femeia de origine română a schimbat atunci diamantele cu pietricele obişnuite, în doar câteva secunde, în faţa unei martore şi a camerelor de supraveghere.

Femeia a fost percheziţionată înainte de a părăsi magazinul, dar niciun diamant nu a fost găsit asupra ei deoarece ea le-a ascuns într-un compartiment secret al genţii.
Pietrele preţoase au fost predate apoi unei femei necunoscute, înainte ca autorii furtului să fugă în Franţa.

În timpul procesului, românca, condamnată deja de trei ori în Franţa pentru furt, a negat că ar fi autoarea furtului, acuzând-o pe sora ei defunctă, Liliana Lakatos, care a murit la 49 de ani, că ar fi fost adevărata „Anna".

Potrivit acuzatei, sora ei i-ar fi mărturisit că i-a furat paşaportul pentru a comite acea infracţiune la Londra, cu câteva luni înainte de a muri într-un accident de automobil în România, în octombrie 2019.

Această versiune asupra faptelor nu a convins însă juriul de la tribunalul londonez, care a găsit-o aproape în unanimitate pe Lulu Lakatos vinovată de asociere infracţională, miercuri, după deliberări care au durat peste nouă ore.

Doi complici ai ei  au fost condamnaţi la trei ani de închisoare, respectiv la opt luni de închisoare după ce şi-au recunoscut vinovăţia în instanţă.

Alte persoane sunt în continuare căutate de autorităţile britanice. Diamantele furate de Lulu Lakatos nu au fost găsite până acum. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite