Fetiţă de 12 ani, cu cetăţenie română, căutată de poliţia din Spania o lună după ce a fost vândută de părinţi pentru 4.000 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tanara minora

O fetiţă de 12 ani, de cetăţenie română, a fost gasită miercuri, de poliţiştii spanioli după o căutare de aproximativ o lună. Copila a fost vândută de către părinţi cu suma de 4.000 de euro unei alte familii de români, stabilite în Spania, pentru a fi căsătorită cu un tânăr de 18 ani. În imobilul unde a fost găsită minora, se mai afla încă o fată de 15 ani, care avea deja un copil.

Potrivit El Espaniol, fata a fost găsită într-un imobil din oraşul A Coruña, situat în nord-vestul ţării, unde se afla şi un adolescent de 18 ani - viitorul soţ. Când a fost găsită de poliţişti, fetiţa era în stare de şoc şi nu se mai putea opri din plâns. A fost preluată de serviciile sociale şi va primi asistenţă care să o ajute să depăşească trauma suferită, transmite Digi24.

În locuinţa în care aceasta a fost descoperită după o lună de căutări, poliţiştii au mai găsit şi o fată de 15 ani care avea deja un copil.

Anchetatorii nu au făcut precizări legate de o presupusă agresiune sexuală asupra minorei de 15 ani. În total, cinci persoane au fost arestate în acest caz, inclusiv tânărul cu care urma să fie căsătorit fata de 12 ani.

Minora a ajuns într-un centru social, însă autorităţile vor să o integreze într-o familie adoptivă.

Ancheta în acest caz a început în urma unei sesizări făcute de profesorii de la şcoala la care mergea fetiţa, în Cordoba, adică la 1.000 de kilometri distanţă faţă de locul unde a fost găsită. Constantând că aceasta nu mai venea de câteva zile la şcoală, profesorii i-au sunat pe părinţi, iar aceştia au avut o atitudinea care le-a trezit dascălilor suspiciuni, motiv pentru care au sunat la poliţie. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite