Fiscul a pierdut procesul deschis lui Mihai Gâdea. Realizatorul TV a arătat că a platit în cash datoria către Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a pierdut procesul deschis realizatorului TV, Mihai Gâdea, în care cerea validarea popririi conturilor bancare, măsură luată în procedura de recuperare a prejudiciului de 60 de milioane de euro din dosarul ICA-Dan Voiculescu.

Judecătoria Sectorului 3 a desfiinţat poprirea pusă de inspectorii Fiscului, după cum relatează publicaţia Ziare.com.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa de Apel.

Fiscul urmărea să pună poprire pe conturile realizatorului TV, în contextul în care în declaraţiile de avere date de Dan Voiculescu, în perioada în care era parlamentar, apărea un împrumut acordat în nume personal lui Gâdea în valoare de 785.000 de lei.

"Respinge cererea de chemare în judecată, că neîntemeiată. Desfiinţează poprirea înfiinţată de creditoare prin Adresa de înfiinţare a popririi, emisă în dosarul de executare, împotriva terţilor popriti. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti", se arată în minuta instanţei bucureştene.

În decembrie 2017, ANAF a deschis o procedură  la Judecătoria Sectorului 3 prin care urmărea să clarifice ce sumă de bani mai are Mihai Gâdea să-i returneze lui Dan Voiculescu.Acesta din urmă avea trecut în declaraţia sa de avere din anul 2010 un împrumut în nume personal acordat moderatorului Mihai Gâdea. Potrivit ultimei declaraţii de avere depuse de politician, din 2012, Gâdea a plătit o parte din împrumutul de 785.000 de lei, şi mai avea de plată, în iulie 2012, suma de 695.000 de lei.

Pe 8 august 2014, Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, iar Fiscul a cerut ca aceşti bani să intre în contul statului în condiţiile în care prejuduciul dina cest dosar nu a fost recuperat în totalitate. Reamintim că Dan Voiculescu a fost condamnat şi la plata a 60 de milioane de euro îna celaşi dosar.

Potrivit publicaţiei citate, avocatul lui Mihai Gâdea a explicat că datoria a fost stinsă încă din mai 2014 (înaintea deciziei de condamnare în cazul ICA), şi astfel solicitarea Fiscului ar trebui respinsă ca nefondată.

„În sprijinul afirmaţiei sale, el a depus o "declaraţie semnată de creditor", Dan Voiculescu, dată în aprilie 2016 şi un extras bancar, prin care Gâdea i-ar fi virat mogulului o tranşă, suma de 305.000 de lei. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu a avut niciun reprezentant la acest termen din proces”, precizează publicaţia Ziare.com.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite