Fiscul scoate la mezat magazinele lui Cocoş, pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Microsoft

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Cocoş deţine mai multe spaţii comerciale în valoare de câteva milioane de euro FOTO Eduard Enea
Dorin Cocoş deţine mai multe spaţii comerciale în valoare de câteva milioane de euro FOTO Eduard Enea

Statul a reuşit să recupereze doar  16,54% din prejudiciul de peste 80 de milioane de lei din dosarul Microsoft, care trebuie plătit de oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi politicienii Gabriel Sandu şi Gheorghe Ştefan.

Din acest motiv, Fiscul vrea să vândă magazinele lui Dorin Cocoş, pe care s-a pus sechestru. Imobilele fostului soţ al Elenei Udrea sunt evaluate la aproape 11 milioane de lei. Statul speră să recupereze astfel un sfert din suma pe care judecătorii spun că omul de afaceri Dorin Cocoş a primit-o mită în afacerea Microsoft.

Licitaţiile vor avea loc peste trei săptămâni. Dacă bunurile nu se vând la prima licitaţie, pot fi scoase din nou la vânzare, însă preţul de pornire scade de fiecare dată cu 25 la sută.

Până acum, la buget au ajuns puţin peste 13 milioane de lei: omul de afaceri Dumitru Nicolae a achitat de bună-voie partea lui de prejudiciu. De la Cocoş statul aşteaptă cam 40 de milioane de lei şi speră să obţină mare parte din bani când îi vinde magazinele din Bucureşti.

De altfel, chiriaşii au rămas în spaţiile lui Dorin Cocoş şi după ce ele au fost trecute în patrimoniul statului, numai că sumele negociate iniţial cu omul de afaceri au mers, din octombrie anul trecut, direct în buget. Cine vrea să cumpere acum magazinele trebuie să se pregătească pentru licitaţia care va avea loc la sfârşitul lunii viitoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite