Fiul omului de afaceri Sever Mureşan a ameninţat că se sinucide: a stat 10 ore pe o macara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sever Mureşan, sursa foto: wikipedia.org
Sever Mureşan, sursa foto: wikipedia.org

Fiul omului de afaceri Sever Mureşan s-a urcat pe o macara şi a ameninţat că se sinucide pentru că nu a mai fost plătit de firma la care lucrează. Echipaje de pompieri şi de negociatori de la faţa locului l-au convins să renunţe la protest.

UPDATE 20.30 Bărbatul care s-a urcat pe o macara în cartierul Militari din Capitală, ameninţând că se sinucide, a fost coborât de către echipele de intervenţie, după aproximativ zece ore.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei, bărbatul va fi dus la Sectia 21 Poliţie pentru audieri, dar şi la spital, pentru evaluarea stării de sănătate.


Ştefan Mureşan (35 de ani), fiul omului de afaceri Sever Mureşan, s-a urcat de la ora 10.30 dimineaţă pe o macara din cartierul Militari şi ameninţă că se va sinucide. La ora 19.00, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  din Bucureşti ne-au transmis că Ştefan Mureşan se află în continuare pe macara şi nu dă semne că ar dori să coboare.

Motivul invocat pentru care acesta se află pe utilaj de dimineaţă, potrivit unor surse, motivul invocat este neplata salariului. Acesta şi tatăl său se confruntă în ultimii ani cu probleme financiare. Pe numele lui Sever Mureşen sunt mai multe acţiuni de executare silită, conform portalului instanţelor.

La faţa locului se află echipaje de pompieri şi o echipă de negociatori care încearcă să îl convingă pe bărbat să renunţe la protest, au declarat pentru News.ro reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Macaraua este amplasată la intersecţia străzilor Uverturii şi Apusului din Sectorul 6.

Fiul omului de afaceri Sever Mureşan ameninţă că se aruncă de pe o macara FOTO Realitatea

Şeful de la Banca Dacia Felix

Sever Mureşan are 68 de ani, a fost membru al echipei de Cupa Davis a României şi primul tenismen român inclus în Association of Tennis Professionals.

Afaceristul a fost implicat de-a lungul ultimelor două decenii în mai multe dosare penale, fiind acuzat de procurori de delapidare şi alte infracţiuni economice. Mai mult, el a fost acuzat inclusiv de crimă în Franţa, Sever Mureşan având dublă cetăţenie, română şi franceză.

Curtea Corecţională a Tribunalului de Mare Instanţă din Lille, Franţa, l-a achitat pe omul de afaceri Sever Mureşan, cetăţean cu dublă cetăţenie, română şi franceză, în procesul în care era acuzat că ar fi ordonat uciderea unui om de afaceri elveţian. Potrivit unui comunicat remis de către Julia Mureşan, în 5 martie 2010, Curtea Corecţională a Tribunalului de Mare Instanţă din Lille "l-a achitat pe omul de afaceri şi fostul jucător de tenis Andrei Sever Mureşan, în dosarul în care a fost acuzat de către Rolf Gehrig, fostul său angajat".

Sever Mureşan este mai cunoscut pentru activitatea Băncii Dacia Felix şi a turneului de tenis masculin de la Bucureşti. Între 1992 şi 1994, realizează prin societăţile SC SM Invest Holding SA, Astra Română Capital S.A.H. şi Sita Investment A.G., investiţii masive, astfel că, în cursul anului 1994, participarea acestor societăţi la capitalul social al Băncii Dacia Felix ajunge la 68,89 la sută. 

Dar chiar dacă devenise în 1994 acţionar majoritar al Băncii Dacia Felix, un an mai târziu, din cauza presiunilor politice pentru a se afilia partidului de guvernământ, ca sponsor electoral al PDSR, Sever Mureşan demisionează din Consiliul de Administraţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite