După doi ani, dosarul fiului judecătoarei Cîrstoiu, cerut de Parchetul General. Florin Cergan este acuzat că a omorât trei persoane într-un accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului General au cerut Parchetul Tribunalului Dâmboviţa dosarul în care Florin Cergan, fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, este acuzat că, în 2011, în urma unui accident rutier ar fi omorât trei persoane.

UPDATE  Florin Cergan, fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, nu va mai putea ocupa niciodată funcţia de preot, fiind caterisit după accidentul provocat în 2011, în urma căruia au murit trei persoane, a declarat luni, pentru  purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgoviştei, Marian Puiescu, citat de Mediafax.

„În urma tragicului accident din seara zilei de 8 martie 2011, Pr. Florin Cergan a fost suspendat din calitatea de preot. Conform legislaţiei canonice a Bisericii Ortodoxe Române, preotul Cergan a fost judecat de către Consistoriul Eparhial, fiind caterisit“, a explicat Marian Puiescu.

Potrivit purtătorului de cuvât al Arhiepiscopiei Târgoviştei, Florin Cergan a făcut apel la Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, împotriva sentinţei Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, însă judecarea a fost suspendată până când instanţa va da o hotărâre definitivă în dosarul accidentului.

Surse oficiale au declarat că Florin Cergan era oricum în atenţia Consistoriul Eparhial, urmând să fie caterisit întrucât a divorţat.

Între timp, însă, Cergan a provocat accidentul în care au murit trei persoane, iar Consistoriul a hotărât caterisirea, au mai spus sursele citate.

Potrivit unui comunicat emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii vor analiza posibilitatea preluării acestui dosar de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

Fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, Florin Cergan a fost implicat, în martie 2011, într-un accident rutier în urma căruia au murit trei persoane. Instanţa a respins atunci propunerea de arestare preventivă a acestuia, formulată de procurori.

Accidentul a avut loc în Târgovişte, pe 8 martie 2011, când Cergan, pe atunci preot în parohia Lăculeţe din comuna dâmboviţeană Glodeni, conducea un autoturism BMW. Acesta a intrat într-o Dacie în care se aflau preotul Nicolae Nicolae de la Parohia Gheboaia, soţia şi fiica acestuia, în vârstă de 15 ani. În urma accidentului toţi trei au murit.

La vremea respectivă, martorii spuneau că maşina lui Cergan avea peste 100 de kilometri pe oră.

În plus, probele biologice au arătat că fiul judecătoarei se urcase băut la volan.

Iniţial, acesta nu a recunoscut că se afla la volanul autoturismului, însă, a doua zi, s-a prezentat la poliţie unde ar fi mărturisit că el a provocat accidentul, fiind reţinut de procurori pentru 24 de ore, sub acuzaţia de ucidere din culpă.

Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Cergan, însă Judecătoria Târgovişte a respins propunerea. La câteva zile după accident, Arhiepiscopia Târgoviştei i-a ridicat lui Cergan dreptul de a sluji.

„La data de 9 august 2013, procurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători, avizul pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a numitei Cîrstoiu Veronica, judecător la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală“, se precizează în comunicatul DNA.

Florin Cergan şi mama sa, arestaţi preventiv pentru complicitate şi luare de mită

Fiul judecătoarei Viorica Cîrstoiu, împreună cu mama sa, au fost arestaţi preventiv vineri, pentru 29 de zile, fiind acuzaţi de luare de mită şi complicitate. 

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti şi fiul ei Florin Cergan au fost arestaţi pentru 29 de zile, vineri, fiind acuzaţi de procurori că au primit mită ce depăşeşte 1 milion de euro, sumă record vehiculată până acum în justiţie. Dosarul magistratului care a anulat anul trecut condamnarea lui Dinel Staicu la şapte ani de închisoare în cazul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor.

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, este acuzată că a primit, în cuantum, sume de peste un milion de euro pentru emiterea unor sentinţe blânde în mai multe dosare, dar şi pentru a pune o vorbă bună pentru diverşi inculpaţi la unii colegi.

Fiul ei, Florin Cergan, fost preot, arestat pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă. Hotărârea Curţii de Apel nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Instanţa Supremă.

Mită-record: 1 milion de euro 

Din rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori rezultă că „persoane interesate în soluţionarea favorabilă a unor dosare penale, prin intermediar, au remis, în mai multe tranşe, sume de bani în cuantum de peste 1.000.000 de euro în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale“.

Anchetatorii au mai precizat în comunicat că una dintre tranşele de mită, în valoare de 50.000 de euro, a fost dată în ziua de 8 august. La întâlnirea cu mituitorul, judecătoarea Cîrstoiu l-a trimis pe fiul său, Florin Cergan, prins în flagrant de anchetatori. Banii urmau să ajungă la Veronica Cîrstoiu care trebuia să stabilească „traseul“ banilor.

„Aceasta (n.r. – Veronica Cîrstoiu), la rândul său, potrivit înţelegerii cu persoanele implicate şi interesate, urma să transmită această tranşă unuia dintre judecătorii învestiţi cu judecarea uneia dintre cauzele respective“, potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale.

Cine este judecătoarea Veronica Cîrstoiu

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu a făcut parte din completul care a anulat condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare primită de Dinel Staicu în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR). Curtea de Apel Bucureşti îl condamnase definitiv, în 4 aprilie 2011, pe Dinel Staicu, la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul fraudării BIR.

Omul de afaceri, care îşi schimbase numele în Dinel Nuţu, a fost atunci de negăsit, astfel că instanţa de executare a pedepsei l-a dat în urmărire naţională pe vechiul nume. Afaceristul a fost prins în 19 aprilie 2011, în localitatea Mako din Ungaria, ulterior fiind adus în ţară şi încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Acesta a atacat decizia din 4 aprilie 2011 cu o contestaţie în anulare. Pe 22 februarie 2012, un complet din care făceau parte judecătoarele Veronica Cîrstoiu, Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu, de la Curtea de Apel Bucureşti, a decis încetarea procesului penal pornit împotriva lui Dinel Nuţu şi anularea mandatului de executare a pedepsei, pe motiv că pentru aceleaşi fapte mai fusese o dată judecat şi scăpase nepedepsit.

În fapt însă, Staicu nu mai fusese judecat pentru aceleaşi fapte, ci fusese scos de sub urmărire penală pentru alte fapte, în alte dosare, iar respectiva rezoluţie de scoatere de sub urmărire penală fusese confirmată de o instanţă din Craiova.

Ulterior, judecătoarele Cîrstoiu, Piciarcă şi Bădescu au fost cercetate de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu şi favorizarea infractorului în legătură cu anularea condamnării lui Dinel Staicu. Deşi procurorii DNA au arătat cum cele trei judecătoare au măsluit realitatea ca să poată anula condamnarea, în final nu au trimis dosarul în instanţă, ci au dispus scoaterea de sub urmărire penală a celor trei, pe motiv că „judecătorii sunt inamovibili şi independenţi în dosarele pe care le judecă“.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

S-a scumpit şpaga în Justiţie. Dosarele în care apare numele judecătoarei Veronica Cîrstoiu, acuzată de mită

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti şi fiul ei Florin Cergan au fost arestaţi pentru 29 de zile, vineri, fiind acuzaţi de procurori că au primit mită ce depăşeşte 1 milion de euro, sumă record vehiculată până acum în justiţie. Dosarul magistratului care a anulat anul trecut condamnarea lui Dinel Staicu la şapte ani de închisoare în cazul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor.

Veronica Cîrstoiu, un magistrat „cu stare“. Ce avere a agonisit judecătoarea arestată pentru o şpagă de 1 milion de euro

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, arestată preventiv vineri seara pentru 29 de zile, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, se poate lăuda cu o avere considerabilă. Potrivit declaraţiei de avere din 12 iunie 2012, judecătoarea deţine cinci terenuri şi două apartamente.

Fostul preot Florin Cergan, care a omorât într-un accident trei persoane, cercetat alături de mama sa

Nu i-a mers bine nici ca preot şi nici ca avocat nu pare să îşi fi găsit calea. Fostul preot Florin Cergan, cel care în 2011 a omorât un alt preot, pe soţia sa şi pe fiica lor, într-un accident rutier petrecut în Târgovişte, este acum cercetat pentru complicitate la trafic de influenţă, după ce mama sa, judecătoare, este acuzată că a primit  un milion de euro mită.

FOTO VIDEO Cumnata preotului Nicolae, omorât de BMW-ul fiului judecătoarei reţinută pentru luare de mită: “Florin Cergan şi mama lui merită să fie închişi”

La mai bine de doi de la tragicul eveniment, în care preotul Nicolae, soţia şi fiica lor de 15 ani, au pierit sub roţile BMW-ui la volanul căruia se afla Florin Cergan, fiul unei renumite judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti, vinovatul încă nu este tras la răspundere. Dosarul în acest caz este abia la stadiul de “expertiză”.

DECIZIE: Preotul Florin Cergan a fost suspendat de Biserică

Decizia magistraţilor de a-l cerceta în stare de libertate pe preotul Florin Cergan, cel care s-a aflat la volanul BMW-ului care i-a trimis în mormânt pe părintele Nicolae Nicolae, de la parohia Gheboaia, pe soţia acestuia – Florina şi pe fiica lor – Ioana, de 15 ani a bulversat întreaga comunitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite