Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Florin Cîţu continuă reforma din administraţie şi admite că angajaţii de la stat ştiu să folosească legea în favoarea lor: Dai o sancţiune, intră în concediu

4
25 May 2020 23:46:31
Autor: M. Teodorescu
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, declară că a reluat reforma în administraţia publică, pe care o oprise în timpul crizei sanitare. FOTO gov.ro
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, declară că a reluat reforma în administraţia publică, pe care o oprise în timpul crizei sanitare. FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu a declarat luni seară că reforma din sectorul de stat continuă, dar cu mari dificulăţi create din pricina faptului că angajaţii din acest sector ştiu să folosească legea de partea lor.

"În perioada de criză am susţinut decizia de a nu lua măsuri pentru sectorul bugetar pentru că administraţia publică era cea cu care administram situaţia. Reforma în sectorul public continuă. La Ministerul Finanţelor Publice am început o reorganizare care înseamnă şi reduceri de posturi de conducere, dar este complicat în condiţiile în care, şi aici am o critică pentru sectorul bugetar, ştiu foarte bine să folosească legislaţia pentru a se acoperi. Este foarte greu să faci reformă în sectorul public astăzi. De fiecare dată când cineva nu îşi face treaba în sectorul bugetar şi încerci să îi dai o sancţiune intră în concediu medical automat. Şi nu poţi să faci nimic. În sectorul privat nu se întâmplă aşa ceva", a afirmat Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor consideră că informatizarea va transforma aparatul administrativ într-unul „suplu şi eficient” pe termen lung.

"Reforma continuă în sectorul public şi prin informatizare este singurul mod de a face reformă care să aibă efecte pe termen lung şi care să ne dea un sistem public suplu şi eficient. Acest Guvern a început cu 16 ministere, deci am dat semnalul de la început şi nu ne oprim. Măsurile pe care le-am fi luat în perioada de stare de urgenţă ar fi fost poate unele care nu ar fi avut un impact aşa de mare pentru buget.”, a afirmat Cîţu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

leuldinpanjshir99
26.05.2020, 00:25:41

Să-i sancționeze când se întorc .... Cat pot sta in concediu medical?

Tomescu Tom
26.05.2020, 07:19:35

Concediile alea " medicale " ...sunt eliberate la minut, cumva de către .... " EROI " ?? Pe gratis ?

imacandi
26.05.2020, 09:28:21

lasa dle Catu,mofturi de politician.ca doar nu te gandesti acum sa schimbi legea pe care o folosesc bugetarii in folosul lor.

bios
26.05.2020, 10:32:30

De ce nu verifica "concediile medicale" ? Ar fi chiar asa greu ? Iar medicii care le dau aiurea sa ramana fara dreptul de libera practica...definitiv.

Modifică Setările