Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, cere să revină în spital ca şi chirurg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, cere să revină în sala de operaţii în poziţia de chirurg. Avocatul său a contestat desfacerea contractului de muncă, avocatul său susţinând că acesta trebuie suspendat strict pe durata cercetărilor.

„Cererea pe care a făcut-o, contestaţia împotriva desfacerii contractului de muncă, este opţiunea dânsului. Trebuia suspendat (contractul de muncă al lui Florin Secureanu - n.red.) nu desfăcut. Suspendat pe perioada cercetărilor, pentru că nu este dovedit vinovat pentru acuzaţiile care i s-au adus”, a spus avocatul lui Florin Secureanu, Dan Voinea, potrivit hotnews.ro. 

Apărătorul a mai declarat că fostul manager al Spitalului Malaxa se consideră nevinovat. Acesta a adăugat că Secureanu „este un chirurg de care are nevoie societatea, indiferent de faptele de care a fost acuzat”, arată sursa citată. 

Şi Florin Secureanu a declarat, la postul de televiziune Realitatea TV, că instanţa va decide dacă desfacerea contractului său de muncă a fost legală sau nu. 

Acuzat că şi-a însuşit sume din banii spitalului

Fostul manager al Spitalului Malaxa a fost trimis în judecată de DNA pe 15 mai 2017, în dosarul în care este acuzat că a conceput şi a pus în aplicare mai multe mecanisme prin care şi-a însuşit peste 9 milioane de lei din patrimoniul spitalului, care s-a constituit parte civilă în acest caz. Florin Secureanu este judecat pentru delapidare (cinci fapte, din care una cu consecinţe deosebit de grave) şi luare de mită.

Florin Secureanu a fost manager al Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" din Bucureşti în perioada 1 aprilie 2007 - 29 noiembrie 2016, timp în care "a conceput şi pus în aplicare mai multe mecanisme prin care şi-a însuşit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum total de 9.144.053,4 lei", se arată în rechizitoriul procurorilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite