Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Flota rusă din Marea Neagră, trageri cu rachete şi artilerie

10
21 Sep 2021 18:32:55
Autor: Valentin Bolocan
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Pe fondul manevrelor ucraineano-americane Rapid Trident-2021, care au început în Ucraina pe 20 septembrie şi vor dura până pe 1 octombrie, Flota Rusă a Mării Negre a demarat o serie de exerciţii militare de mare amploare. Astfel, aproape 20 de nave de război au fost dislocate din bazele lor în Sevastopol şi Novorossiysk cu misiunea de a executa exerciţii de trageri cu rachete.

„Evenimentul implică rachete, nave antisubmarin, submarine, nave de sprijin şi salvare, avioane şi elicoptere”, spune în comunicat Flota Rusă a Mării Negre, citată de ukrinform.net. Conform scenariului, navele ruseşti vor executa trageri cu rachete şi artilerie, vor efectua un set de exerciţii de luptă navală, vor exersa căutarea şi distrugerea submarinelor, precum şi localizarea, şi lovirea unui post de comandă de coastă sau respingerea unui atac aerian inamic.
 

Manevre cu 10.000 de militari

 
În plus, sistemele de rachete antiaeriene şi sistemele de artilerie Pantsir-S staţionate în Peninsula Kerch, în partea de est a Crimeei ocupate, au fost angajate într-un exerciţiu de lovire a rachetelor de croazieră inamice. Concret, echipajele complexelor Pantsir-S au îndeplinit misiuni de descoperire, escortare şi distrugere a rachetelor de croazieră, efectuând lansări electronice de rachete antiaeriene.
 
În paralel cu aceste manevre, Rusia a început şi alte exerciţii de amploare în Regiunea Mării Negre. Acestea se desfăşoară în Crimeea, Caucaz şi Regiunea Rostov, cu participarea a peste 10.000 de militari.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

m wakki
21.09.2021, 18:47:21

zece mii de soldați și 20 de nave nu înseamnă mare amploare

+11 (13 voturi)
Ludwig
21.09.2021, 18:56:07

Flota rusa trage imprastiat in toate directiile...

+13 (15 voturi)
Dumitru Dan
21.09.2021, 19:02:56

Consider ca fiind posibilă - pe termen scurt - o provocare majoră pe multiple fronturi pentru a da lovituri grele forțelor - să le numim așa - democratice. Am în vedere conflictul mocnit din Kosovo, provocări ale Belarusului la adresa statelor baltice, conflictul din Donbas, dar și o complicare rapidă a situației în zona Chinei. Recenta retragere americană din Afganistan (și indiscutabilul eșec de acolo), precum și numeroase alte mutări care au testat capacitatea de reacție (iar aceasta a fost aproape nulă) riscă să dea apă la moară unor revizioniști în ceea ce privește actuala ordine mondială.

+1 (3 voturi)
Victor Nagy
21.09.2021, 19:10:08

........... Si cum , rusii nu s-au ascuns undeva , ca ... au venit Americanii ? Astept sa vad o intrare a americanilor in apele Crimeei . Sunt aproape sigur , 80-90 % ca o vor face . Despre ce va urma ... nu am idee . In principiu cred ca rusii vor ocoli un potential conflict major . Nu pentru ca s-ar teme ... ci pentru ca nu va dura mult pana copacul gaunos se va prabusi singur .

-10 (16 voturi)
pathfinder
21.09.2021, 19:35:44

"nu va dura mult pana copacul gaunos se va prabusi singur" Corect! Zidul Berlinului, pierderea Europei de Est, destramarea URSS. Destramarea Federatiei Ruse...

-7 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările