Flota rusă din Marea Neagră, trageri cu rachete şi artilerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Pe fondul manevrelor ucraineano-americane Rapid Trident-2021, care au început în Ucraina pe 20 septembrie şi vor dura până pe 1 octombrie, Flota Rusă a Mării Negre a demarat o serie de exerciţii militare de mare amploare. Astfel, aproape 20 de nave de război au fost dislocate din bazele lor în Sevastopol şi Novorossiysk cu misiunea de a executa exerciţii de trageri cu rachete.

„Evenimentul implică rachete, nave antisubmarin, submarine, nave de sprijin şi salvare, avioane şi elicoptere”, spune în comunicat Flota Rusă a Mării Negre, citată de ukrinform.net. Conform scenariului, navele ruseşti vor executa trageri cu rachete şi artilerie, vor efectua un set de exerciţii de luptă navală, vor exersa căutarea şi distrugerea submarinelor, precum şi localizarea, şi lovirea unui post de comandă de coastă sau respingerea unui atac aerian inamic.

Manevre cu 10.000 de militari

În plus, sistemele de rachete antiaeriene şi sistemele de artilerie Pantsir-S staţionate în Peninsula Kerch, în partea de est a Crimeei ocupate, au fost angajate într-un exerciţiu de lovire a rachetelor de croazieră inamice. Concret, echipajele complexelor Pantsir-S au îndeplinit misiuni de descoperire, escortare şi distrugere a rachetelor de croazieră, efectuând lansări electronice de rachete antiaeriene.

În paralel cu aceste manevre, Rusia a început şi alte exerciţii de amploare în Regiunea Mării Negre. Acestea se desfăşoară în Crimeea, Caucaz şi Regiunea Rostov, cu participarea a peste 10.000 de militari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite