Focar de coronavirus la Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galaţi. Primele cazuri au apărut în timpul unei aplicaţii în Poligonul Smârdan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focar de coronavirus in Galaţi FOTO Shutterstock
Focar de coronavirus in Galaţi FOTO Shutterstock

Focar de coronavirus la Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galaţi. 12 militari sunt infectaţi cu SARS-COV 2, iar alţi 12, care au intrat în contact direct cu cei infectaţi, au fost plasaţi în carantină la domiciliu.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, 12 militari au fost depistaţi cu SARS-CoV-2, iar alţi 12, contacţi direcţi ai celor infectaţi, au fost plasaţi în izolare la domiciliu.

"Primele cazuri au apărut în timpul unei activităţi de instrucţie desfăşurată recent în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, iar militarii care prezentau simptome COVID-19 au fost imediat izolaţi în facilităţile special amenajate în acest sens, instalate anterior începerii exerciţiului. Ulterior, personal specializat, echipat corespunzător, i-a transportat pe militarii suspecţi către unităţile spitaliceşti din municipiul Galaţi, pentru investigaţii suplimentare şi testare COVID-19“, a precizat lt. col. Ciprian Burlacu, locţiitor al comandantului Batalionului 284 Tancuri "Cuza Vodă”, conform News.ro

Direcţia de Sănătate Publică ( DSP) Galaţi a desfăşurat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea persoanelor declarate contact direct, iar personalul medical al unităţii, monitorizează permanent starea de sănătate a militarilor.

Până astăzi, 26 octombrie, în judeţul Galaţi, au fost confirmate 5.908 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 72 doar în ultimele 24 de ore.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite