Fondatorul trupei Paraziţii, arestat pentru trafic de influenţă. Alexandru Frâncu, 6.000 de euro şpagă pentru un aviz de construcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Frâncu a fost acuzat de trafic de influenţă
Alexandru Frâncu a fost acuzat de trafic de influenţă

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea procurorilor Parchetului Capitalei de arestare a lui Alexandru Frâncu, unul dintre fondatorii trupei Paraziţii, acuzat de trafic de influenţă pe lângă funcţionari din cadrul Direcţiei de Cultură Patrimoniu Cultural şi Culte a Ministerului Culturii.

Cunoscutul om de afaceri şi cântăreţ Alexandru Frâncu a fost prins în flagrant delict de poliţişti în timp ce primea 6.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra membrilor unei comisii de avizare din cadrul unei instituţii de cultură.

Flagrantul a fost organizat pe 28 ianuarie de către poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit IGPR, în cursul lunii ianuarie 2016, Alexandru Frâncu ar fi solicitat 10.000 de euro, în vederea obţinerii unui aviz, pretinzând că are influenţă asupra funcţionarilor unei comisii din cadrul unei instituţii de cultură, atât în mod direct, cât şi prin intermediul unui alt bărbat.

Denunţător în dosar este cel care i-a dat banii. El le-a spus anchetatorilor că a solicitat un aviz de construcţie, dar i s-au cerut bani, 10.000 de euro.

”În activitatea infracţională, cei doi ar fi fost sprijiniţi de o femeie. Astfel, bărbatul prins în flagrant ar fi contactat o persoană care a depus documentaţia necesară obţinerii avizului din luna iulie 2015 şi i-ar fi condiţionat obţinerea avizului de remiterea a 10.000 de euro”, se arată într-un comunicat la Poliţiei.

Complicele lui Alexandru Frâncu este Petre Obrescof, reţinut şi el de procurori în acest dosar.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite