Articol publicitar

Forbes demască războiul împotriva ţigării electronice: „Fasciştii sănătăţii vor s-o îngroape“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
forbes

Preşedintele şi redactorul sef de la prestigioasa publicaţie Forbes, Steve Forbes, le explică oamenilor ce se întâmplă de fapt în spatele afirmaţiilor false despre ţigările electronice. Iată părerea personală a unuia dintre cei mai importanţi oameni din sfera mediatică de economie şi business. Articolul a fost publicat de Forbes, în data de 5 ianuarie 2015:

În repetate rânduri, tehnologia ne-a venit în ajutor pentru a ne rezolva marile problemele sau pentru a demola reguli si restricţii guvernamentale sclerozate, care ţin pe loc progresul.”

Ţigara electronica este o invenţie revoluţionară ce nu primeşte deloc respectul cuvenit şi ce a fost intimpinata in fapt cu ostilitate fatisa de catre chiar oamenii care ar fi trebuit sa-i inteleaga cel mai bine utilitatea. Aceste vaporizatoare, alimentate cu baterii, contin nicotina si ofera utilizatorilor senzatia ca fumeaza. Insa, frumusetea lor este ca nu scot fum. Nici un fel de fum nu mai intra in plamanii nimanui.

Tigarile electronice au fost extrem de utile personelor care isi doresc sa renunte la fumat, dar care si-au dat seama ca nu pot face acest lucru definitiv. Aceste vaporizatoare sunt mult mai eficiente decat plasturii, guma sau orice alta metoda pe care cei ce vor sa renunte la fumat au incercat-o.

Cu toate acestea, multi oficiali din sanatate publica si politicieni se straduiesc din rasputeri pentru a restrictiona accesul la tigarile electronice sau pentru a le interzice, asa cum au procedat si cu tigarile clasice. Cei mai multi dintre ei sunt deranjati de faptul ca persoanele care folosesc aceste dispozitive par ca "fumeaza", mai mult decat atat, pare ca le si place acest lucru. Pentru ei fumatorii trebuie sa sufere pentru pacatul lor iar sa renunte la acest "pacat" ar trebuie sa fie dureros.

tv spala creiere

Fara dovezi concrete, aceste "personaje" sustin totodata ca tigara electronica este o poarta de acces catre fumat. Insa lumea reala arata contrariul: de cand au fost inventate tigarile electronice, fumatul in randul adolescentilor din SUA a scazut la jumatate. Utilizarea acestor vaporizatoare de catre adolescenti este ceea ce i-a tinut departe de obiceiul cu adevarat letal.”, remarca Steve Forbes in articolul sau.

Dr. Eva Králíková, Presedinta Centrul Ceh al Dependentei de Tutun:
“… tigarile electronice nu scot fum. Nimic nu arde in ele si deci, cu siguranta nu produc mii de substante chimice, care sunt prezente in fumul de tutun. Deci riscul este incomparabil cu tigarile clasice si mie nu mi-ar fi teama de ele.” 
“… Sa compari pericolul pe care il reprezinta tigara electronica cu pericolul fumatului mi se pare un lucru nebunesc

Mai multe informatii si studii reprezentative pentru tigarile electronice le gasiti pe site-ul Asociatiei Industriei de Tigari Electronice din Romania (www.aite.ro)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite