Forţele Terestre Române iau parte la cel mai mare exerciţiu militar NATO din  Europa organizat de SUA în ultimii 25 de ani. Câţi militari aliaţi participă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii americani încarcă cele peste 20.000 de piese de echipament pentru a fi transportate în Europa pentru Defender Europe 20 FOTO US Army / Pvt. Katelyn Myers
Militarii americani încarcă cele peste 20.000 de piese de echipament pentru a fi transportate în Europa pentru Defender Europe 20 FOTO US Army / Pvt. Katelyn Myers

Forţele Terestre Române vor lua parte, anul acesta, la Defender Europe 20, cel mai mare exerciţiu militar desfăşurat de Statele Unite în Europa în ultimul sfert de secol.

,,Structuri ale SMFT vor fi implicate şi în activităţi de instruire multinaţionale în marja exerciţiului Defender Europe 20, care va fi desfăşurat de armata Statelor Unite ale Americii în acest an în Europa, ca parte a Operaţiunii Atlantic Resolve", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Armata SUA a anunţat că începe pregătirile pentru aceste manevre militare, iar unităţile participante încărca vehicule, echipamente şi tehnica militară grea pe platforme feroviare pentru a fi transportate în porturile americane, fiind livrate către Europa până la sfârşitul lunii februarie.

La Defender 20 vor participa cinci divizii ale US Army - 1st Cavalry, 82nd Airborne, 1st Armored, 1st Infantry şi 3rd Infantry - precum şi unităţi ale Gărzii Naţionale şi şapte unităţi de rezervă ale armatei.

În plus, aproximativ 10.000 de militari americani staţionaţi în Europa li se vor alătura şi vor participa la exerciţiul militar "Defender-Europe 20", la care urmează să participe în total 37.000 de militari aliaţi. Militarii americani aduc în Europa peste 20.000 de piese de echipament, aşa că specialiştii consideră că efortul logistic este unul imens. 

După ani de reduceri de efective militare în Europa, după Războiul Rece, această desfăşurare excepţională reflectă bulversarea strategică provocată de anexarea Crimeei de către Rusia în 2014.

Material video US Army / Spc. Stephen Perez  

Material video US Army / Spc. Stephen Perez  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite