Fost director general adjunct de la Apele Române, trimis în judecată pentru o şpagă de 100.000 de lei. Pentru ce a luat banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Bratanovici a fost trimis în judecată după  ce a luat mită 100.000 de lei Imagine: Facebook
Cristian Bratanovici a fost trimis în judecată după  ce a luat mită 100.000 de lei Imagine: Facebook

Fostul director general adjunct al Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR), Cristian Bratanovici, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Bacău pentru luare de mită, după ce a luat şpagă 100.000 de lei de la doi oameni de afaceri.

„La data de 8 noiembrie 2019, inculpatul Bratanovici Cristian, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit pe raza municipiului Târgu Mureş, de la unul din cei doi oameni de afaceri, suma de 100.000 lei”, se aratăîn comunicatul DNA.

Alături de Cristian Bratanovici au fost deferiţi justiţiei şi cei doi oameni de afaceri, sub acuzaţia de dare de mită.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

În rechizitoriu, anchetatorii au reţinut că banii au fost luaţi de Cristian Bratanovici în scopul de a le facilita celor doi oameni de afaceri deblocarea unor plăţi în cadrul unor contracte pe care le câştigaseră deja cu ANAR.

Pentru ce a luat şpagă directorul ANAR

„Banii respectivi ar fi fost primiţi de directorul general adjunct în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, referitoare la asigurarea finanţării astfel încât să fie plătite lucrările efectuate de societatea celor doi oameni de afaceri în cadrul a trei contracte încheiate cu Administraţia Bazinală de Ape Mureş, respectiv:

  • Regularizare pârâu Gurasada, jud. Hunedoara,
  • Amenajarea râului Arieş şi afluenţi pentru apărarea împotriva inundaţiilor a localităţilor Câmpeni, Baia de Arieş, Lunca Arieşului şi aval acumulare Mihoieşti, jud. Alba
  • Amenajare complexă Canalul Morii şi afluenţi la Reghin, jud. Mureş”, potrivit DNA

În vederea asigurării confiscării sumei reprezentând obiectul mitei, în cauză s-a dispus poprirea, de către Administraţia Bazinală de Apă Mureş, a veniturilor obţinute cu titlu de salariu de către Bratanovici Cristian respectiv o treime din venitul lunar net până la concurenţa sumei de 100.000 de lei şi consemnarea acestora la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite